Haberler

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Yabancı Sınırlaması Konusunda Kısa Vadede Çözüm Zor

Güncelleme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yabancı futbolcu sınırlaması konusunda kısa vadede bir çözüm üretmenin çok zor olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yabancı futbolcu sınırlaması konusunda kısa vadede bir çözüm üretmenin çok zor olduğunu söyledi.

Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleştirilen kasım ayı olağan divan kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, yabancı futbolcu sınırlamasıyla ilgili A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun açıklamasının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"ŞUAN İÇİN BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMASI ZOR"

"Yabancı futbolcu sınırlaması konusunda şu anda yapılacak bir değişiklik söz konusu değil. Ligler belli bir statü çerçevesinde yürüyor. Sayın Lucescu şahsi görüşünü ifade etmiştir. Konunun muhatabı federasyon ve Kulüpler Birliği Vakfı'dır. Federasyon başkanı ile yaptığımız toplantılarda da bunun inceleneceği konusu gündeme gelmiştir. Kısa vadede bir çözüm üretilmesi çok zor. Çünkü yapılan kontratlar var. Bu kontratların neticesinde kulüplerin herhangi bir zarara uğramaması gerekiyor. Önümüzdeki hafta Kulüpler Birliği Vakfı olarak toplanacağız. Arkadaşlarımın görüşlerini almak suretiyle federasyon başkanıyla bu konuyu değerlendireceğiz."

"TÜRK FUTBOLUNA HİZMET ETMEK ÖNEMLİ BİR GÖREV"

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Özbek, Türk futboluna hizmet ettiklerini dile getirerek, " Galatasaray'a hizmet ederken Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı da Türk futbolu için önemli bir görev. Ben yorulmuyorum, layıkıyla yapmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Özbek, bir gazetecinin, "Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın, 'Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak Dursun Özbek'in henüz bir icraatını görmedim.' şeklinde bir açıklaması var. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna "Kendi fikridir." cevabını verdi.

"TUDOR EN İYİ TAKIMI KURACAKTIR"

Dursun Özbek, Süper Lig'de 12. haftada Medipol Başakşehir ile yapacakları maça en iyi şekilde hazırlanacaklarını anlatarak, "Milli takıma giden oyuncularımız ve kart cezalılarımız var. Sayın Tudor, Medipol Başakşehir maçı için en iyi takımı kuracaktır." şeklinde görüş belirtti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından futbolcuları Sofiane Feghouli'ye verilen 3 maç men cezasına itiraz ettiklerini aktaran Özbek, "İtiraz ettik ve yarınki neticeyi hep beraber göreceğiz. Haklı sebeplerimiz var." diye konuştu.

"GÜNDEMİMİZDE SADECE TRANSFER YOK"

Arda Turan'ın transfer gündemlerinde olup olmadığına yönelik soruyu Özbek, "Transferler hakkında konuşmak yanlış olur. Çünkü daha çok süre var. Transfer kararını almadan önce Tudor, yardımcıları, oyuncu izleme ekibiyle konuşuruz. Tudor ile sürekli toplantı yapıyoruz. Gündemimizde sadece transfer yok, Galatasaray ile ilgili bir sürü konu var." şeklinde yanıtladı.

Başkan Özbek, ligde yapılan hakem hatalarıyla ilgili olarak da "Bu konudaki görüşlerimizi devamlı federasyona bildiriyoruz. Basın kuruluşları da bu hataları tespit ediyor. Bunun muhatabı biz değiliz. Bunun muhatabı federasyon ve Merkez Hakem Kurulu. Belki hakemlerin daha iyi eğitilmesine gerek var. İnşallah bundan sonra hatalar daha az olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Mircea Lucescu Galatasaray Başakşehir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title