Haberler

Durmuş Yılmaz'dan Aprona Saçılan Paralara Yorum

Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle Ankara'dan İstanbul'a gelen yolcu uçağının kargosunda Merkez Bankası'na ait içinde para dolu 170 gri çuvaldan 2'sinin aprona düşüp patlamasıyla ortaya saçılan paralada kasıt aranmaması gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle Ankara'dan İstanbul'a gelen yolcu uçağının kargosunda Merkez Bankası'na ait içinde para dolu 170 gri çuvaldan 2'sinin aprona düşüp patlamasıyla ortaya saçılan paralada kasıt aranmaması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Dürüst olalım bir problem yok" dedi.

Uşak Genç İşadamları Derneği'nin geleneksel Cumartesi Kahvaltısı'na katılan MHP Uşak Milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, işadamlarına yönelik ekonomik değerlendirmede bulundu, iş dünyasını dikkatli olmaların tavsiyesinde bulundu. Gelecek dönem belirleyici olacak şeyin öncelikle güven olduğunu belirten Yılmaz, " Türkiye'de eğer hukuk düzeni tesis edilmezse Türkiye'nin, yatırımcının ve üreten kesimin yatırım yaparken, paralarınızı riske ederken dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de 20 gün önce yapılan mevzuat değişikliği ile gümrüklerden içeriye sokulan ve çıkarılan paranın önünün açıldığını ifade eden MHP Uşak milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, şöyle dedi:

"Türkiye'ye gelen yolcunun beraberinde getirdiği 10 bin doların üzerindeki para önceden gümrük muhafaza memurları tarafından kontrole tabiydi. 10 bin doların üzerindeki kıymet, Türkiye'ye girerken pasaporta işleniyordu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme bu uygulama kaldırıldı. Şu an ben Türkiye'ye gümrükten içi banknot, euro veya dolarla dolu iki büyük valizle girsem gümrük memuru hiçbir şey yapamıyor. Böyle bir düzenleme yapıldı. Şu an Türkiye'ye kamyonla, çuvalla para ve efektif döviz girmesinin önü açıldı. Türkiye'de gümrüklerde nakdi para giriş çıkışı ile ilgili düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre Türkiye'ye pick-upla para sokabilirsiniz. Ukrayna'dan başlayın Kafkaslardan Mısır'a gelinceye kadar Türkiye'nin sınırları şu anda delik deşik. Her yerden her türlü para girebilir."

APRONA SAÇILAN PARALAR

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aprona saçılan paralarla ilgili değerlendirme yapan Yılmaz, Türkiye'nin 1989 yılında IMF'nin 8'inci maddesine göre, kendi parasını IMF'nin 8'inci maddesine göre yurt içi ve dışında alınıp satılabilir hale getirdiğini söyledi. Türk ekonomisine güvenip, Türk lirası ile işlem yapan herhangi bir yabancı istediği zaman elindeki parayı dünyanın istediği ülkesine transfer edebileceğine dikkati çeken Yılmaz şöyle devam etti:

"Türk lirasının uluslararası piyasalardaki kur değerinde dalgalanma başladı. Bu dalgalanmanın boyutlarını kısaltmak ve istikrara kavuşturmak için biz o dönemde Türkiye'de faaliyet gösteren ve yurt dışında Londra, Frankfurt, Paris ve Zürih'te şubesi olan Türk bankalarına Türk lirası gönderdik. O banknotları,Türkiye'ye gelecek olan turistlere kendi ülkelerinde satmaları konusunda anlaşma yaptık. Bunun sebebi yabacıların Türk parasını çok fazla tanımıyor olmasıydı. Türk parasının sahtesi nedir, büyüğü ve küçüğü nedir bilmiyorlardı. Dolayısıyla turist Türkiye'ye gelmeden önce o parayı kendi ülkesinde alıp gelmek istedi. Biz de Türk paralarını çeşitli ülkelere gönderdik. Bankalarla daha önceden tespit ettiğimiz alım-satım marjları içinde işlem yağmasını sağladık. Şu anda İstanbul'da havalimanında görünen manzara bu anlaşmanın devamıdır. Bugün İsviçre'den bir banka bunu istemiş, neden istedi onu bilmiyorum. Giden paralar IMF'nin 8. Maddesi çerçevesinde gidiyor. Tesadüf o ki büyük kupürlü paraların bulunduğu çuval değil de, 10'luk ve 20'lik banknotların bulunduğu çuval yırtılmış. Neden küçük kupürlü para yurt dışına çıksın derseniz, demek ki bozuk paraya da ihtiyaç var. Bunu bu şekilde değerlendirin altında bir şey aramayın. Kasıt aramayın." - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Durmuş Yılmaz Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title