Haberler

Dur İhtarına Ateşle Karşılık Verdi: 3 Polis Yaralı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Hakkında Gıyabi Tutuklama Kararı Bulunan 32 Yaşındaki Kemal Efetekin, Kendisini Takibe Alan Polislerin 'Dur' İhtarına Tabanca ile Karşılık Verdi. Efetekin'in Arkadaşlarının da Katıldığı ve Şehir İçinde Kovalamacaya Dönen Olayda 3 Polis Silah, Bıçak ve Satırla Yaralandı 5 Kişi de Gözaltına Alındı.

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan 32 yaşındaki Kemal Efetekin, kendisini takibe alan polislerin 'dur' ihtarına tabanca ile karşılık verdi. Efetekin'in arkadaşlarının da katıldığı ve şehir içinde kovalamacaya dönen olayda 3 polis silah, bıçak ve satırla yaralandı 5 kişi de gözaltına alındı.

ÜÇ POLİS YARALANDI - FOTO GALERİ

 

Olay, öğle saatlerinde Çağlayan Mahallesi'nde meydana geldi. Çeşitli suçlardan sabıkalı ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Kemal Efetekin, polis tarafından takibe alındı. Yaya olarak giden Efetekin, polis tarafından takip edildiğini anlayınca üzerindeki tabancayı çıkartıp ateş ederek kaçmaya başladı. Efetekin, arkadaşlarının da bulunduğu bir kahvehaneye sığındı. Burada  Efetekin ve kahvehanede bulunan arkadaşları ile polis arasında arbede yaşandı. Polise karşı satır bıçak ve tabanca kullanan Efetekin ve arkadaşları yaklaşık 5 dakika kadar direndi. Bu sırada tabancayla da ateş açıldı, polis memurları İsa Sakar, Özhan Öztürk ve Sabahattin Altınbaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerindeki ekiplerin yetersiz kalması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler kavgaya karışan kişilerden 3 kişiyi gözaltına alırken, Efetekin ve bir arkadaşı kaçmayı başardı. Bu arada kavgaya karışanlardan ekip otosuna alınan 1 kişi de kafa darbesiyle otomobilin camını kırıp 'Hava alamıyorum' diye bağırdı.

Öte yandan olay yerinden kaçan Efetekin'in peşine düşen polis mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Bahçelerde arama yapan polis, Efetekin ile olay yerinde kaçan zanlılardan birisini yakaladı. Bir evde sıkıştırılan Efetekin, polise teslim olmamak için direndi. Bir elinde satır bir elinde de silah olan Efetekin bir ara elindeki tabancayı kendi kafasına dayayarak 'Kendimi öldürürüm' diye tehdit savurdu. Polisler, bir anlık dalgınlık sırasında Efetekin'in üstüne atlayıp etkisiz hale getirdi.

 

Olayla ilgili Kemal Efetekin ile birlikte 5 kişi gözaltına alınırken, yaralı 3 polisin ise sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title