Haberler

Dünyayı Sarsan Şike İtirafları: Bir Penaltı 6 Bin 500 Pound

Güncelleme:

Futbol tutkunu ülkeler arasında gösterilen Cezayir, şike iddialarıyla çalkalanıyor. Ülke futbolunda şikeye karıştığını iddia eden bir kişi BBC'ye verdiği röportajda, "1. Ligde oynanan bir maçta penaltı kazanmak istiyorsanız 6 bin 500 pound'u gözden çıkarmanız gerekebilir." dedi.

Şüphesiz futbola olan tutku ve sevgi açısından Cezayir oldukça iddialı bir ülke. Ancak birçok ülkede olduğu gibi Cezayir'de de 'futbol, sadece futbol' değil.

BBC Sport'a röportaj veren ve şikeye karıştığını iddia eden kişi, Cezayir'de yaşananları gün yüzüne çıkarttı.

Röportajda "Herhangi bir maçın skorunu belirlemek ya da maçta şike yapmak çok kolay" diyen şike şüphelisi acı tabloyu gözler önüne sererken bu suça futbolcuların, yöneticilerin, hakemlerin ve birçok aracının ortak olduğunu dile getirdi.

"FUTBOL CEZAYİRDE SADECE BİR OYUN DEĞİL"

Cezayir'in eski üst düzey futbol yöneticilerinden biri "Futbol Cezayir'de sadece bir oyun değil" sözlerini sarfederken eski FIFA yöneticilerinden biri ise, "Cezayir futbolu yıkımın eşiğinde" diyerek vahim durumu açıklıyor.

BBC tarafından elde edilen bilgilere göre, Cezayir futbolunda rüşvet alan oyuncu ve yetkililerin çok sıradan bir 'fiyat listesi' var. Örneğin, 1. Lig'de oynanan bir maçta penaltı kazanmak istiyorsanız 6 bin 500 pound'u gözden çıkarmanız gerekebilir.

Dünyayı Sarsan Şike İtirafları: Bir Penaltı 6 Bin 500 Pound

Maçtan beraberlik sonucu çıkması halinde anlaşılan fiyatın iki katını, galibiyette ise 50 bin pound ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu fiyatlar sezon sonu yaklaştıkça daha da artıyor. Ligde kalmak isteyen ya da küme düşecek takımların maçlarında fahiş fiyatlar belirleniyor.

Cezayir futbolunda üst düzey görev yapmış biri "Genç takım maçları bile şike hesaplarından etkileniyor" ifadelerini kullanırken "Alt takım maçları tamamen cehennem gibi. Şiddet, yolsuzluk ne ararsan var" şeklinde konuşuyor.

"BU POLİTİK BİR PROBLEM"

Öte yandan BBC'ye konuşan Cezayir Futbol Federasyonu'ndan bir yetkili iddiaları yalanlamazken "Onları tanıyoruz ama hiç kimse bir şey yapmıyor. Bu politik bir sorun ve politikacılar futbola müdahale ettiğinde sonucu bu oluyor" dedi.

Bu iddiaları dile getirmek ise oldukça zor. Tehdit ve şantajın ağırlıklı olduğu Cezayir'de konuyla ilgili konuşan bir futbol yorumcusu, "Cezayir'de kahramanlara yer yok. Sadece kurban olursun" sözleriyle yaşatılan korku iklimini gözler önüne serdi. (Skor)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Cezayir Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

ŞAZİMENT:

Güya Müslüman ülke işte hile hurda hep böyle Müslümanligi kullanıp pislik yapanlarda zaten.

3
5
yanıtYanıtla
şike bahçe şike saray:

zamanında şampiyon olmaı için 8 farklı kazanması gereken şikesaray ne tesadüftürki 8 0 maç kaznıyor şike bahçede bedavadan kazanıyor olan garibim beşiktaşa oluyor hekem hatsı bilmem ne olmuştur ne diyelim

5
2
yanıtYanıtla
Murat:

sahaya yansımamışsa sorun yok!!!!

4
2
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

CEZAYİR MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYDİ DEĞİLMİ? BAŞKA SÖZE NE GEREK VAR!!!!

2
3
yanıtYanıtla
Eren:

Dostum bunu musluman hristiyan şu bu diye ayırma kotu ınsan ıyı ınsan var gerısının ne onemı var muslumanmıs hrıstıyanmıs

yanıt6
yanıt0
kara:

niye dini konuya alet ediyorsun sırf algı peşindesiniz. hristiyan yahudi yada ayrı bir dine mensuplar yapınca sorun yokmu yani

yanıt3
yanıt0
Karakartal:

sadece cezayir içinmi geçerli acaba

3
1
yanıtYanıtla
Bahar yağmuru:

Arap baharının yağmurudur, ülke bizim gibi satılıp parçalanınca geçer.

2
0
yanıtYanıtla
Rizeli:

Bize ne...!güzel ülkem turkiyem

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title