Haberler

Dünyanın Yükünü Taşıyorlar, En Çok Parayı Kurbanlıklarda Kazanıyorlar

Dünyanın yükünü taşıyorlar, en çok parayı kurbanlıklarda kazanıyorlar Onlara bayramlarda da durmak yok Kurbanlıklara en çok onlar sevindi En çok parayı kurbanlıklarda kazanıyorlarTEKİRDAĞ - Tekirdağ'da kesim alanlarına götürülen kurbanlıklar en çok seyyar satıcılar, hamallık ve pazarlarda...

Dünyanın yükünü taşıyorlar, en çok parayı kurbanlıklarda kazanıyorlar

Onlara bayramlarda da durmak yok

Kurbanlıklara en çok onlar sevindi

En çok parayı kurbanlıklarda kazanıyorlar

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da kesim alanlarına götürülen kurbanlıklar en çok seyyar satıcılar, hamallık ve pazarlarda malzeme taşıyan vatandaşların işine yaradı.

Kurban Bayramının başlamasıyla birlikte Tekirdağ'da kurbanlıkların kesime götürülme işlemi, hamallık işleriyle uğraşan vatandaşların işine yaradı. Kurban bayramını 4 gözle beklediklerini ve en çok kazancı böyle günlerde elde ettiklerini dile getiren bu vatandaşlar, kurbanlıklar bitene kadar burada olacaklarını söylediler.

"Ahırdan alıp kesim alanına götürüyoruz"

Malzeme taşıma işleriyle uğraşan Yaşar Kortak isimli vatandaş, "Bizde millete bir hizmet yapıyoruz ahırdan alıp kesim alanına götürüyoruz. Allah bereket versin abilerde bizi görüyor ve sakalımız atıyorlar. Şimdi bazen arkadaşlar arasında sıra tartışması yapıyoruz ama işimiz oluyor Allah bereket versin" dedi.

"Bugünleri her yıl çok bekliyoruz"

Hamallık işleri ile uğraşan Ahmet Gündoğdu ise "Yıl boyunca dünyanın yükünü taşıyoruz ama bugünleri 4 gözle bekliyorduk. Bir kurbanlığı 5 lira 10 liraya taşıyoruz. Yani bazen de ne verirse diyoruz. Bugünleri her yıl çok bekliyoruz. Daha önce hamallık yapıyorduk gerekirse taş taşırız ama paramızı kazanırız" diye konuştu.

Öte yandan kimi kurbanlık satın alan vatandaşlar ise taşıma işlemini hamallara vermeyerek kurbanlığını kendi taşıyarak kesim alanına götürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tekirdağ Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title