Haberler

Dünyanın İlk Buzdan Heykel Sergisi Berlin'de Başladı

Dünyanın ilk buzdan heykeller sergisi Berlin'de başladı. Yüz ton buz ve karın kullanıldığı sergide 30 ayrı ülkeden 50 sanatçı eksi 8 derecede çalıştı. Aynı sıcaklıkta korunacak heykeller arasında en çok ilgiyi dünyanın 7 harikası görüyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2 haftalık çalışma sonucu buz ve kardan oluşan 150 adet heykel sergilenmeye başlandı. 'Dünya Harikaları' sloganıyla tanıtılan ve bin metrekarelik alana yerleştirilen ve eksi 8 derecede yapılan eserler yine eksi 8 derecede korunacak. Berlin'in meşhur Alexander alanında görülebilecek serginin açılışı çocukların bale ve havai fişek gösterileriyle yapıldı. Sergide, 5.5 metre yüksekliğindeki Berlin'in meşhur Brandenburger Kapısı'nın yanı sıra Çin Seddi, Taç Mahal, Brezilya'nın

Samba dansçıları, Berlin Duvarı'nın bir parçası, Almanya Parlamento Binası, Berlin'deki meşhur Zafer Anıtı, Berlin Olimpia İstasyonu gibi eserler yer alıyor. Berlin'e bu eserleri kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden festival organizatörü Oliver Hana, "Bu tür bir festival Berlin'de ilk kez yapılıyor. Geçmişte de bunu arzu etmemize rağmen, ancak bu sene gerçekleştirebildik ve çok mutluyuz. Dünyanın 7 harikasını Berlin'e getirmiş olduk. Tüm eserler burada yapıldı. Başta Berlinliler olmak

üzere Berlin'e gelen turistlerin de festivalden büyük keyif alacağına inanıyoruz. Zira değişik bir etkinlik" dedi.

Eserleriyle sergide yer alan sanatçı Antonia Senn ise, daha önce de kumdan heykeller üzerinde çalıştığını ifade etti. Bu ve benzeri sanat eserlerini ortaya koymanın zenginlik olduğunu söyleyen Senn, "Böylesi bir projede çalıştığım için son derece mutluyum. Buz üzerinde çalışma elbette zor bir iş. Ama zevkli de bir iş. Bu nedenle ortaya çıkan eserlerin beğeni toplaması kuşkusuz bizleri mutlu edecektir" şeklinde konuştu.

Başta dünyanın 7 harikasının yer aldığı 150 eserden oluşan buzdan heykeller festivali 2 ay boyunca açık kalacak.

(SE-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title