Haberler

    Dünyanın Hayatta Kalmayı Başaran En Küçük Bebeği Saybie ile Tanışın (Video)

    2018 yılının sonunda Amerika'da dünyaya gelen ve doğduğu sırada sadece 23 haftalık olan Saybie, tüm hayati riskleri atlattı. Doğduğunda sadece bir elma büyüklüğünde olan ve ağırlığı 245 gram olan bebek, şimdi 2.5 kilogram ağırlığında.

    2018 yılının Aralık ayında Amerika'nın San Diego şehrinde dünyaya sadece 23 haftalık bir bebek gelmişti. Bu kadar sürede doğan bir bebeğin hayatta kalma ihtimali neredeyse sıfırdı. Doktorlar bu bebeğin maksimum bir saat yaşayabileceklerini söylemişti. İlk doğduğunda sadece büyük bir elma büyüklüğünde ve 245 gram olan bebek, tüm sorunların üstesinden gelerek hayata tutunmayı başardı.

    Bu küçük bebek şimdi 5 aylık oldu ve 2.5 kilogram ağırlığına ulaştı. Ailenin henüz isim vermemiş olduğu bebeğe hastane çalışanları 'Saybie' ismini verdiler. Bebeğin tüm sorunların üstesinden gelmesiyle birlikte hastane yetkilileri, Saybie için özel bir video hazırladılar. Hazırlanan video, YouTube üzerinden de paylaşıldı.

    Videoda yaşadıklarını anlatan Saybie'nin annesi, bebeğinin sadece hamileliğinin 23. haftasında dünyaya geldiğini, o günün hayatının en korkunç günü olduğunu ve 3 gün boyunca ağır hamilelik komplikasyonlarının geliştiğini söyledi. Bebeğini doğurduktan sonra hemşirelere zamanın yanlış olduğunu defalarca söylediğini belirten Seybie'nin annesi, çocuğunun hayatta kalamayacağını düşündüğünü belirtti.

    İlginç bir şekilde Saybie, 28 haftadan önce doğan prematüre bebeklerin neredeyse hepsinde görülebilen beyin kanaması, kalp ve akciğer sorunlarının hiç birisini yaşamamıştı. Hastanede bulunan hemşirelerden Spring Bridges bu konuyla ilgili olarak, "Yapabildiğimiz kadar iyi, yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz. Bizden sonraki her şey bebeklerimize bağlı." dedi.

    Saybie'nin hayatta kalmasının nedenlerinden bir tanesi de doğduğu hastaneydi. Hastane zaten 28 haftadan önce doğan bebeklerin hayatta kalması için yaptığı çalışmalarla biliniyordu. Hastanede bulunan bir başka hemşire Courtney Akel ise konuyla ilgili olarak Saybie'nin doğru zamanda doğru yerde doğduğunu ifade etti.

    Sadece bir elma büyüklüğünde doğan minik Saybie'nin hikayesini aşağıda bulunan videodan izleyebilirsiniz.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title