Haberler

Dünyanın En Zengini Bir Uzay Madencisi Olacak

Güncelleme:

Ünlü finans kuruluşu Goldman Sachs'a göre dünyanın ilk trilyoner iş insanı bir uzay madencisi olacak.

Dünyada yapılacak sayısız iş varken, ilk trilyoner servetini uzaydan kazanacak. Goldman Sachs'ın tahminine göre, uzay madenciliği dünyadaki her işten daha karlı bir sektör olacak.

ASTREOİT MADENCİLİĞİ İÇİN ŞARTLAR HAZIR

Finans kuruluşuna göre, teknolojik gelişmeler asteroit madenciliği için gerekli şartları elverişli hale getirmek üzere ve bu alana giren ilk şirket dünyada eşi görülmemiş bir servete sahip olacak.

1 MİLYONDAN FAZLA ASTREOİT VAR

Küçük gezegenler olan asteroitler, yörüngeleri çoğunlukla Mars ile Jüpiter gezegenleri arasında kalan gök cisimleridir. Güneş Sistemi'nde 1 milyonun üzerinde cisim asteroit olduğu biliniyor.

YASAL ÇERÇEVE HAZIR

Dünya'da mineral madenciliği yapmak için birçok sıkı ve köklü yasanın çizdiği düzenleme çerçevesine uyum sağlamak gerekiyor. Halihazırda bu yasaların birçoğu uzay madenciliği için de güncelleniyor. Avrupa Birliği halihazırda asteroitlerden çıkarılan minerallerin şirketler tarafından sahiplenilmesini, Dünya'ya geri getirilmesini ve kar amacıyla satılmasını sağlayan yasal bir çerçeveye sahip durumda.

"PSİKOLOJİK ENGELLER DAHA FAZLA"

Goldman Sachs tarafından yatırımcılarla paylaşılan raporda, "Uzay madenciliğinin önündeki psikolojik engeller bir hayli yüksekken, gerçek engeller olarak sayabileceğimiz finansal ve teknolojik olanlar ise bir hayli az." cümlesi dikkat çekti.

2,6 MİLYAR DOLARAK MAL OLACAK

Finans kuruluşu ayrıca asteroitlerden mineral çıkaracak kazı araçlarının onlarca milyon dolara üretilebileceğini, bu mineralleri Dünya'ya taşıyacak kargo gemisinin ise 2,6 milyar dolara mal olacağını açıkladı.

Günümüzde uzay madenciliği konusunda ciddi adımlar atan Deep Space Industries ve Planetary Recources isimli iki şirketten bahsetmek mümkün. Her iki şirket de Lüksemburg devletiyle birlikte çalışarak uzay madenciliğini gerçeğe dönüştürmek istiyor. Lüksemburg, asteroitler madenciliğini gerçeğe dönüştürecek birçok projeye fon sağlayarak, karşılığında bu şirketlerden hisseler aldı. Ülke geçtiğimiz yıl uzay madenciliği yasasını kabul etmişti.

(Haber7)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Goldman Sachs Lüksemburg Jüpiter Komik - İlginç Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

Tu leyman:

O madeni çıkaracak kişi zaten zenginler olacak, fakir yine fakir. Nokta

16
1
yanıtYanıtla
Hangi birlik:

Yorumlari okuyunca türkiyenin niye geri kaldigi ortaya cikiyor.

9
3
yanıtYanıtla
Ercans:

abi adamlar neyle uğraşıyor. Biz Müslümanlar;Kardeş kardeşin boğazını kesiyor. Yemin ederim bu haberleri okuyunca ağlayacağım çıkıyor.

9
1
yanıtYanıtla
zebanü:

bunları görünce, insan dinden çıkar beya. . . takiyeci dinciler ayrı bela zaten. . . kıyamet ne zaman la. . .

yanıt2
yanıt5
asd:

Dostum siz müslumanlar tam bir felaketsiniz adamım :D Sizde hersey kitabta yazıyor ama okuyan yok

yanıt2
yanıt0
MURTAZA:

NEPTÜN DE DEDEM VAR 10 DÖNÜM PIRASA EKDİ SAKIN CİĞNEMEYİN ORA GEDERSENİZ AYAKLARINIZI KIRAR ONA GÖRE BİRAZ SİNİRLİDİRDE SÖLEMEDİ DEMEN

8
1
yanıtYanıtla
İLME SUSAMIŞ GARİBAN:

Aman Allah''ım, , , İstanbul''da Ay yarım ay gibi ve de, Ayın etrafında hale bayağı belirgin. . . Eğer yarın yağmur yoksa, bunun manası nedir ?!

2
1
yanıtYanıtla
Eren:

Son Dakika HaberTosuncuk ASTROİDLERDE Çiftlik bank kuracakmış

3
0
yanıtYanıtla
Cevdet Can:

Diyelimki bütün gezegenlerin zengini oldun?Ölmeyecekmisin?hadi onada bir çare bulsanıza?

3
0
yanıtYanıtla
Haktan:

Köpek gibi ölecek mal mülk yalan biraz sende oyalan ama dünya için insanlar için faydası olacaksa takdir edilir çünkü ALLAHIMIZ kendinizi geliştirin okuyun diyor faydalı olun diyor

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title