Haberler

    Dünyanın En Yaşlı Fosili Bulundu!

    Karşınızda bundan tam 3,4 milyar yıl önce yaşayan, dünyanın en eski fosili...

    Bundan yaklaşık 3, 4 milyar yıl önce, Dünya üzerinde volkanlar hüküm sürüp okyanus suları hamam suyu gibi sıcak akarken yer kürede hayatın olmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Batı Avusturalya'da sedimenter kayaların içerisinde keşfedilen yeni fosil 3, 4 milyarlık yaşıyla dünyanın en eski fosili olma ünvanını eline geçirdi.

    3, 4 milyar yıl önce dünyadaki kara parçalarının azlığı bitkilerin de çoğalmasını etkileyen faktörlerden. Durum böyle olunca atmosferdeki oksijen oranı da bir hayli az. Ancak yeni keşfedilen ve bakteri boyutunda olan fosillerin oksijenden çok sülfüre ihtiyaç duyduğu sölyeniyor; "Bu tip bakteriler halen mevcut. Sülfür bakterileri toprakta, sıcak kaynaklarda, hidrotermal alanlarda ve oksijenin çok az olduğu yerlerde görülebiliyor. "

    Oxford Doğa Bilimleri Profesörü Martin Brasier, dünya dışı yaşam içinse şunları söyledi; "Bu tip şeyler Mars'ta yaşayabilir mi? Olma olasılığı var. "

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title