Haberler

Dünyanın En Uzun Köprüsüne İlk Harç Asya'dan Konacak

ÇANAKKALE Boğazı'na yapılacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli, Asya kıtasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkiinde atılacak.

ÇANAKKALE Boğazı'na yapılacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli, Asya kıtasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkiinde atılacak. 2023'e kadar tamamlanması planlanan köprü, Çanakkale Boğazı'nda Asya ile Avrupa kıtasını ilk kez birbirine bağlayan geçiş yolu olarak hizmet verecek. 2023 metre ayak açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü olacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı Lapseki İlçesine bağlı Şekerkaya Mevkiindeki hazırlıklar, tüm hızıyla sürüyor. 18 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan temel atma töreni için Şekerkaya Mevkii'nde yaklaşık 1 ay önce başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi. Yurt dışından yabancı konukların katılımıyla gerçekleşecek temel atma töreni için sahil kesimine tören alanı hazırlandı. İş makineleriyle düzlenen alana asfalt döküldü. Helikopter pisti, tören alanı ve giriş yolları yapılan alan, Cumartesi günü binlerce kişiyi ağırlayacak. Henüz kesinleşmeyen programa göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenecek törenlere katılacak. Başbakan Binali Yıldırım ise Lapseki'de tören alanında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekonferans yöntemiyle alana bağlanıp, Başbakan Yıldırım ile birlikte temeli atacak. Ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın, bölgede bir miting yapması bekleniyor. Boğazın Asya yakasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkii ve Avrupa yakasındaki Gelibolu İlçesi Sütlüce mevkileri arasına yapılacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılında tamamlanması bekleniyor. Köprünün toplam uzunluğu 3 bin 860 metre, yaklaşım viyadükleri ile 5 kilometre olacak. 18 Mart günü, sadece köprünün değil 101 kilometrelik Malkara - Çanakkale otoyolunun da temeli atılmış olacak. Projenin tamamını kapsayan Kınalı - Tekirdağ - Çanakkale - Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe otoyolunun toplam uzunluğu ise 352 kilometre olarak planlanıyor.

ERDOĞAN VE YILDIRIMLI BİLBOARDLAR HEDEFİ OLDU Öte yandan; köprünün temel atma törenine davet niteliği taşıyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım resimlerinin de yer aldığı billboardlardaki afişlerin birçoğu hedef oldu. Üzerinde 'Daha Güçlü Türkiye'nin Temelli Çanakkale'de atılıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temelleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla atılıyor, Türkiye geleceğe emin adımlarla yürüyor' yazılı afişlere, gece kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, 'Hayır' yazıları yazdı. Durum bugün fark edildi. İnönü Caddesi üzerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü bahçe duvarı önünde bulunan billboardlardaki afişlere 'Hayır' yazılarının yanı sıra 'Üniversite Başkanlığa Hayır' diyor yazılı sticker yapıştırıldığı görüldü. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Lapseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title