Haberler

Dünyanın en iyisi Ronaldo!

Güncelleme:

En iyi futbolcuları gösteren Goal 50'nin zirvesinde büyük sürpriz:

RONALDO, EURO 2016'YA DA İZ BIRAKTI

Listenin zirvesinde yer alan Ronaldo, geride bıraktığımız 12 ay içerisinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası şampiyonlukları yaşarken, 2015-16 sezonunu toplamda 51 golle tamamladı. Euro 2016'da attığı gollerle Avrupa Şampiyonası finalleri tarihinde dört farklı turnuvada da gol atmayı başaran ilk oyuncu oldu ve aynı zamanda final maçını sakatlığı nedeniyle kaçırmasına rağmen şampiyona tarihinin gol rekorunu egale etti.

Cristiano Ronaldo, aldığı ödülü şöyle değerlendirdi: "Bu ödülü bir kez daha kazanmak benim için onur verici. Bu ödül sadece benim değil, aynı zamanda Real Madrid'deki ve milli takımdaki arkadaşlarımın. Çok mutlu ve gururluyum. Hırs, bireysel efor, takım arkadaşlarım ve gün içinde bana yardımcı olan insanlar olmadan hiçbir şey başaramazdım."

"Messi kötü değildi, diğerleri daha iyiydi"

Goal.com Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yavuz ise Messi'nin dördüncülüğünü şöyle açıkladı: "İstatistiklere bakıldığına Ronaldo bireysel anlamda belki her zamanki performansını sergilediği bir yıl geride bıraktı ama bu kez yaptığı katkıyla yılın en büyük iki kupasını takımına kazandırmayı başardı. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Euro 2016 kupasını aynı anda müzesine götürmesi onu listede zirveye taşıdı. Elbette Messi'nin dördüncü olması, onun kötü oynadığı anlamına gelmiyor. Sadece yaşadığı sakatlık, milli takımıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle biraz sendeledi. Suarez ve Griezmann ise kendi adlarına en iyi sezonlarını geçirdiler."

Barcelona, 2015-16 sezonunda etkileyici bir performans sergileyerek İspanya'da üst üste ikinci kez iki kupayla sezonu tamamlarken Luis Suarez, performansıyla Messi'yi gölgede bıraktı. Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Suarez, Goal 50'de ikinci sırada yer aldı.

Dördüncü sıradaki Messi'nin gerisinde kaldığı bir diğer isim ise Antoine Griezmann oldu. Fransız yıldız Messi'den daha az gol atmış olsa da, attığı yedi golle takımını Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan isimlerden oldu. Avrupa Şampiyonası'nda altı gol atıp iki de asist yapan Griezmann, Altın Ayakkabı ödülünü almış ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti.

5 BÜYÜK LİG DAMGA VURDU

Goal 50'de yer alan oyuncuların büyük bir çoğunluğunu, Avrupa'nın beş büyük liginde forma giyen oyuncular oluşturdu. Listede La Liga'dan 19, İngiltere Premier Ligi'nden 14, Bundesliga'dan 9, İtalya Serie A'dan 6 ve Ligue 1'den de 1 oyuncu yer aldı. Avrupa dışından listeye giren tek oyuncu ise River Plate forması giyen Lucas Alario oldu. Alario, Goal 50'ye 50. sıradan giriş yaptı.

EN ÇOK OYUNCU BARÇA VE REAL'DEN

Goal 50'ye en çok futbolcu sokan takımlar ise şöyle oldu: Real Madrid ve Bayern Münih (8), Barcelona (6), Atletico Madrid ve Juventus (5), Manchester United (4).

2016 Goal 50'de yer alamayan önemli yıldızlar ise Chelsea'den Eden Hazard, Diego Costa, Thibaut Courtois oldu. Listedeki tek Chelseali oyuncu, geçtiğimiz sezon Leicester City'de harika bir sezonu geride bırakan ve yazın Chelsea'nin yolunu tutan N'Golo Kante oldu.

Geçen sezonun sürpriz şampiyonu Leicester City'den Riyad Mahrez ilk kez yer alabildiği listeye 7. sıradan dahil olurken, listede ilk kez yer alan diğer oyuncular Dimitri Payet (14), Paolo Dybala (28) ve Jan Oblak (29) oldu.

Kaynak: Bültenler / Spor

Antoine Griezmann Lionel Messi Luis Suarez Spor Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title