Haberler

Dünyanın En İyisi Kazandı

Araya milli maçlar girmesine karşın bu karşılaşma öncesinde Dortmund adeta bir kabus yaşadı.

Bayern ezdi geçti

Subotiç'in sakatlanıp sezonu kapatmasının ardından Alman Milli Takımı'nda sakatlanan Hummels ve Schmelzer'in de devre dışı kalması ile geçen sezona kadar savunmada Piszczek, Subotiç, Hummels, Schmelzer ideal dörtlüsü ile oynayan Klopp, Bayern gibi bir güç karşısında ilk kez bir araya gelen Grosskreutz, Skratis, Friedrich, Durm dörtlüsü ile oynamak zorunda kaldı. Ancak buna rağmen, ev sahibi takımın dünyada her takımın başına bela olacak bir ofansif gücü yine de vardı. Diğer yanda ise Bayern Münih'te adeta bir "nükleer güç" olan Franck Ribery'nin de milli maç sonrası devreyi kapatması konuk takım adına önemli bir handikap sayılabilirdi. Ameliyat olarak devreyi kapatan Schweinsteiger ise bu sezon çok fazla forma giymediği için onu eksik olarak saymak bana göre doğru olmaz.

İki takımın futbol yapılarına baktığımızda karşılaşma şu anda dünyada topa en çok sahip olan takımların başında gelen Bayern ile dünyanın bana göre hızlı hücuma en iyi çıkan takımı Dortmund'un bir "felsefe" çarpışması olacaktı. Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih Dortmund'un bu gücüne karşı gerekli önlemleri alarak başarılı olmuştu. Sezon başında Almanya Süper Kupa'da ise Dortmund yine oyununu oynayarak karşılamadan 4-2 galibiyetle ayrılmıştı. ve bu maç öncesi bir başka önemli bilgi de Bayern Münih'in Dortmund'u ligde tam 6 maçtır yenemediği gerçeğiydi. İşte tüm bu veriler ışığında dev mücadele start aldı.

Maç başlar başlamaz görüldü ki, Guardiola normalde Ribery'nin yerine oynaması beklenen Götze'yin yedek oturtarak oyunu daha kontrol edecek bir kadroya yer vermiş ve ilk önce rakibin en önemli silahı olan hızlı hücumları engellemeyi amaçlamıştı. Buna karşın Dortmund da evinde olmasına rağmen rakibinin gücünü bilerek alışılmışın aksine kontrollü oyunu yeğlemişti. Ancak ilk yarıda yine de birkaç kez hızlı hücum şansı yakalayarak Bayern kalesinde tehlikeli oldular. Bayern Münih ise fazla tehlike yaratamadan ilk yarıyı tamamladı.

İkinci yarıda ise maçın tam bir taktik savaşı şeklinde geçeceği kesindi. Ancak Bayern Münih üstün kadrosu ile çok daha ne yaptığını bile bir oyun koymaya başladı. Diğer yanda Dortmund'un yedek kulübesi de Bayern'in yanında çok zayıf kalıyordu. Nitekim Guardiola etkisiz kalan Mandzukic'in yerine Götze'yi oyuna alarak önemli bir hamle yaptı. Thiago'nun da oyuna girmesiyle Bayern'in etkisi iyice arttı. Rafinha'nın oyundan çıkmasıyla sağ kanada geçen Lahm da daha etkili olmaya başladı. Artık oyun tamamen Bayern'in kontrolünde idi ve gol her an gelebilirdi. Nitekim "Dortmund'un evladı" Götze Bayern'i 1-0 öne geçiren golü atarak takımını rahatlattı. Bu gol sonrası zaten sorunlu olan Dortmund kadrosunun cevap verecek gücü kalmamıştı. Son çabalar da sonuç vermedi. Maçın sonlarına doğru ise Robben ve Müller, indirici yumrukları vurarak işi bitirdiler ve beklenen galibiyet geldi. Bayern Münih bir kez daha şu an dünyada en iyi olduğunu ortaya koymuş oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Josep Guardiola Franck Ribery Bayern Münih Dortmund Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title