Haberler

    Dünyanın En İnce Hibrid Sabit Diski

    Güncelleme:

    Western Digital, bugün hibrid teknolojisine sahip 5mm-inceliğinde bir sabit diskini duyurdu.

    Western Digital, bugün hibrid teknolojisine sahip 5mm-inceliğinde bir sabit diskini duyurdu.

    Sistem üreticileri için anahtar faktörlerden biri olan cihazların hacimsel verimliliği ile WD, bu senenin başında ince profilli dizüstü bilgisayarlar için 7mm yüksekliğinde sabit sürücüleri sevk etmeye başlamıştı. (geçmişte, standart dizüstü bilgisayar sabit sürücüleri 9.5 mm olmuştur) WD 5 mm hibrid sabit sürücüler sektörün en ince bilgisayarlarının 500 GB kapasite sağlamasına olanak verirken, benzer kapasitedeki SSDlerin 1/10 fiyatına, mevcut 9.5 mm sabit sürücülere göre yaklaşık %50 daha az hacim kullanacak.

    Hibrid Teknolojisi ve Katmanlı İstemci (Client Tiered) Depolaması

    WD'nin innovatif hibrid teknolojisi, MLC NAND flaş depolamanın SSD-benzeri, hızlı veri çıkışı ve anında açılma özellikleri ile manyetik sürücülerin verimli yüksek kapasite özelliklerini bir araya getiriyor. Multi-milyon dolarlık kurumsal sistemlere benzer olarak, WD'nin hibrid teknolojisi katmanlı depolama kavramını kullanıyor. Hızlı cevap sürelerini garanti etmek için en sık erişim gerektiren veriler (genellikle 'sıcak' veri olarak adlandırılır), hızlı NAND flaş ile yönetilirken, daha nadiren erişim gerektiren veriler ('soğuk' veri) sağlam manyetik sürücülerde barındırılıyor. Mevcut çift-sürücülü çözümlerle karşılaştırıldığında, hibrid sabit sürücülerin katmanlı tasarımı, kullanıcılar için bir bolluk avantajı sağlıyor. Manyetik disk, NAND içinde barındırılan tüm dosyaları yedeklerken, kullanıcıyı kaçınılmaz NAND aşınmasından koruyarak, daha sıcak veri işleme görevleri için muhafaza ediyor. WD'nin hibrid teknolojisi PC işletim sistemi ile birlikte çalışarak, mevcut hibrid alternatiflerinden daha yüksek performans sunarken, NAND aşınmasını minimize ederek, daha düşük maliyetli MLC NAND kullanımına olanak veriyor.

    Hibrid sabit sürücüler NAND flaş ve manyetik sürücüleri birleştirerek, sistem üreticisi müşterilerinin depolama ünitesi entegrasyonunu basitleştirirken, son kullanıcılara da üstün performans, hızlı yanıt verme, düşük güç tüketimi, daha yüksek işletim şok toleransı ve veri koruma gibi bir dizi avantaj sağlıyor. WD'nin hibrid teknolojisi, çift-sürücülü tasarımların aksine, OEM sistem üreticilerinin depolama endüstrisinden uzun zamandır bekledikleri tek-üniteli tasarım homojenliği sunuyor.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Western Digital Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title