Haberler

Dünyanın En Güçlü Adamları Kemer'de Yarışıyor

Dünyanın en güçlü adamları Kemer'de yarışıyor

Dünyanın en güçlü adamlarının yarıştığı 'MHP Strongman Champions League 2015 World Final (MHP Güçlü Adam Şampiyonlar Ligi 2015 Dünya Finali) Antalya'nın Kemer İlçe'sinde başladı.

Dünya genelinde 35 ülke federasyonunun bağlı olduğu MHP Strongman Champions League kapsamında yıl içerisinde yarışan 200 sporcudan finale kalan 10'unun yer aldığı dünya finali Kemer'deki Arma's Hotel'de başladı. Yarışmanın başlangıcını Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül de takip etti.

Yarışmanın ilk etabında 15'er kiloluk iki dambılı göğüs hizasında en uzun süre tutma yarışı yapıldı. Yarışmayı 57 saniye ile Norveçli Bjorn Solving kazandı. Ardından 90 kiloluk dambılı 1 dakika içerisinde tek elle en fazla kaldırıp indirme yarışı yapıldı. Bu yarışı da 1 dakika içerisinde dambılı 10 kez kaldırıp indiren Hollandalı Alex Moonen kazandı.

Yarışma aralarında seyircilerden de denemek isteyenler sahneye çağrıldı. Sahneye gelen iki seyirci 15 kiloluk tek dambılı göğüs hizasında tutmayı denedi ancak birkaç saniye ancak tutabildi. Şampiyona yarın yapılacak yarışlarla tamamlanacak ve dünyanın en güçlü adamı seçilecek.

Arma's Hotels Genel Müdürü Alper Kam, Normalde Malezya'da yapılması gereken bir organizasyondu. Fakat ikili ilişkilerimiz sayesinde bunu Türkiye'ye çektik. Bundan sonra da umut ediyorum ki Türkiye'de, Kemer'de, Antalya'da bu iş geleneksel olarak her yıl tekrarlanacak dedi.

MHP Strongman Champions League Başkanı Marcel Mostert de şöyle dedi

Dünyada çeşitli federasyonlar var fakat bu kuruluşların en büyük olanı biziz. 8 yıldır bu işi yapıyoruz. Yaklaşık 35 ülke federasyonu bizim grubumuza dahil. 2015'te 15 yarışmamız oldu. Bu 16'ncısı ve yarışmanın finali. Yarışmalarımız lig usulü oluyor ve son 10 finalist buraya geldi. Bugün ve yarın yapılacak yarışmalarla dünya şampiyonunu belirleyeceğiz. Yarışmaların bu yılki ilk ayağına 200 kişi katıldı. Yarışmacılar düzenlenen ayaklarla elene elene buraya 10 finalist olarak geldiler. Formula 1'deki puanlama sistemi ile aynı bizimki de. 10 yıl önce İstanbul'da şampiyona yaptık. Fakat Antalya'nın hava şartlarından dolayı bizim için çok daha iyi. Burada da devam edeceğiz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gül Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title