Haberler

Dünyanın En Gözde Balon Uçuş Alanı: Kapadokya

Kapadokya'da doğa ile tarihin eşsiz uyumunu gökyüzünden izlemek isteyen turistlerin tercih ettiği sıcak hava balonları, ülke tanıtımına da katkı sağlıyor Geçen yıl dünyadaki "en iyi balayı güzergahı" seçilen Kapadokya, sahip olduğu doğal güzellikler ve yılda ortalama 300 gün uçuş yapılabilmesi ile balon.

MURAT ÖNER TAŞ - MURAT KAYA - Kapadokya, sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra yılda 300 gün uçuş yapılabilmesi özelliğiyle dünyada sıcak hava balonculuğunun en gözde merkezi haline geldi.

Geçen yıl bölgeye gelen çoğu yabancı turist 430 bin kişinin tercih ettiği sıcak hava balonları Kapadokya ile özdeşleşti. Yıl sonuna kadar 500 bin yolcu rakamına ulaşmayı hedefleyen balon sektörü, Kapadokya turizminin lokomotifi olmaya devam ediyor.

Her sabah Kapadokya semalarında rengarenk bir görsel şölen oluşturan sıcak hava balonları Türkiye'nin tanıtımında da önemli rol üstleniyor. 180 civarında sıcak hava balonunun bulunduğu bölgede uçuşlar, hava şartlarının uygun olduğu sabah erken saatlerde ve öğleden sonra gerçekleştiriliyor.

Cappadocia Voyager Balloons İşletmecisi Mehmet Halis Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada turizm sektöründe sıcak hava balonlarına olan ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.

Farklı ülkelerde ve bölgelerde turistik amaçlı balon uçuşları gerçekleştirildiğini belirten Aydoğan, " Fransa, Tanzanya, ABD, Vermont, Hırvatistan, İsviçre, Avustralya, Kosta Rika, New Mexico, Kenya, Mısır, Myanmar ve Ürdün'de sıcak hava balon turları düzenleniyor" dedi.

Geçen yıl 328 uçuş gerçekleştirildi

Dünyada sıcak hava balonu sektöründe ilk sırayı Kapadokya'nın aldığını vurgulayan Aydoğan, "Bunun nedeni Kapadokya bölgesindeki hava şartlarının diğer uçuş yapılan bölgelere göre daha uygun olması. Bunun yanında Kapadokya'nın büyüleyici yeryüzü şekilleri ve doğal güzelliği bölgenin sıcak hava balonu merkezi olmasında en büyük etken. Kapadokya'da 2013 yılı verilerine göre 328 sabah uçuşu gerçekleştirilirken, Avrupa ve diğer ülkelerde bu rakam 60 ile 100 gün arasındadır" diye konuştu.

Kapadokya'nın sıcak hava balonu sektöründe zirveye çıktığını kaydeden Aydoğan, şunları ifade etti:

"Dünyada sıcak hava balon uçuşları yapılan her bölgenin kendine has güzellikleri var. Ama bunlar içinde Kapadokya'nın yeri çok başka. Kapadokya, sayısız vadileri, değişik boyut ve şekillerdeki peribacaları, çiftçilerin hala ekip biçtiği bağları ve bahçeleri ile bu deneyimi yaşamak için mükemmel bir ortam sunuyor. En büyük şansımız ise burada rüzgarın durumuna göre hareket ettiğimiz için ne yöne giderseniz gidin, mutlaka bir vadinin içinden ve peribacasının yakınından geçebiliyoruz. 1990'larda başlayan, 2000'lerde ivme kazanan balon sektörü Kapadokya'da hızla büyüyor."

Balon turlarına yabancılar ilgi gösteriyor

Kapadokya'ya gelen yabancı turistlerin büyük bir çoğunluğunun balon turlarına katıldığını belirten Aydoğan şöyle devam etti:

"Balon turlarına katılan turistlerin yüzde 90'ını yabancılar oluşturuyor. Bu yıl balon sayısındaki sınırlama nedeniyle uçuş yapamadan dönen turistler oldu. Kısıtlamada yeni düzenleme yapılır ve denetimler de sağlıklı gerçekleştirilirse uçuş yapan turist sayısında artış olacak, ülkemize de daha fazla döviz girecektir."

En iyi balayı güzergahı

Aydoğan, Kapadokya'nın romantik tatil sevenlerin de gözdesi olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük seyahat rehberi yayımcısı "Lonely Planet"in, 2013 yılında yazarları, editörleri ve internet üzerinden yapılan değerlendirme sonucuna göre Kapadokya, en iyi balayı güzergahında ilk sırada yer aldı. Ayrıca evlenme teklifi yapılabilecek en iyi destinasyonlardan biri seçildi. Sıcak hava balonlarında evlenme teklifi yapmak isteyenlerden sık sık organizasyon talebi geliyor. Bu sonuç Kapadokya'nın ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli ve gurur verici" ifadelerini kullandı.

Balon turları, uluslararası fuarlarda tanıtılıyor

Kapadokya bölgesinin tanıtımı için özel sektörün faaliyet yürüttüğünü vurgulayan Aydoğan, şöyle konuştu:

"İki yıldır firmamız ve bizi destekleyen işletmelerle birlikte Kapadokya'nın tanıtımı için çeşitli etkinliklere katılıyoruz. Bu yıl sezon öncesinde 10 ayrı ülkedeki 16 fuar için 7 farklı dilde 20 bin adet tanıtım dergisi hazırladık ve ülke ülke gezerek Kapadokya'nın ve balon turlarının tanıtımını gerçekleştirdik. Yaptığımız tanıtımın olumlu sonuçlarını bugün alıyoruz."

Aydoğan, sadece sıcak hava balonuna binmek için Kapadokya bölgesine gelen yabancı turistler olduğunu sözlerine ekledi.

Turistler balon turlarından memnun

ABD'den bölgeyi gezmeye gelen Mark Sonose, Balonsuz bir Kapadokya turunun eksik kalacağını belirterek, "Balon turu, belki de hayatımızda sadece bir kez yapacağımız değişik bir aktivite. Kapadokya'nın nefis manzarası eşliğinde çok güzel bir uçuş deneyimi yaşadık. Sonrasında patlatılan şampanyayla da uçuşumuzu taçlandırıp otelimize geri dönüyoruz. Unutamayacağımız bu deneyimi herkesin gerçekleştirmesini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk defa balona bindiğini belirten Vanessa N. Clark ise Kapadokya bölgesini balonla havadan görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Clark, "Heyecanlı ve güzel zaman geçirmek isteyen herkesi Kapadokya bölgesinde balon turu yapmaya davet ediyorum" diye konuştu. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kapadokya Türkiye Aydoğan Fransa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (1)

bilen bilir:

500 bin çarpı 150 Avro.Artık üzerini ve biraz daha yukarısını sizler belirleyin.,Devletimin Anadolu ajansı yalan yazacak değil. Yani 75 Milyon Dolar.Acaba kaç balon firması 2015 yılı vergilendirme döneminde gariban Nevşehir memleketinde rekor kıracak ödeyeceği vergi limidi ile.Çok merak içerisinde bekliyoruz.Beyler hikaye bir rakam değil.Tam tamına 75 milyon dolar ve toru topu 22 balon firması var.Ama birkaçı dışında merkezini Nevşehir değil de farklı bir kent olarak yaptırmış,muhterem kardeşim mıngırcığı yani Avro''yu Kapadokya''dan kazanıyor ve gidip başka yerlere yatırımını yapıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title