Haberler

Dünyanın "En Büyük" Horon Halkası Rekor Denemesi Yapılacak - Bursa

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek olan 16. Kadırga Şenlikleri kapsamında, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 2 bin 150 kişiyle dünyanın "en büyük" horon halkası rekoru denemesi yapılacak.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek olan 16. Kadırga Şenlikleri kapsamında, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 2 bin 150 kişiyle dünyanın "en büyük" horon halkası rekoru denemesi yapılacak.

İznik Gölü Orhangazi Sahili'ndeki bir restorana düzenlenen basın toplantısında konuşan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, rekor denemesinin "El Ele Tutuşalım Rekorda buluşalım" sloganı yapılacağını söyledi.

Rekor denemesi başarılı olsa da verilecek mesajın da çok büyük önem arz ettiğini belirten Çağlayan, "Daha önceden Almanya'ya ait rekorun Türkiye'de egale edilmesi hatta kırılamayacak oranda daha ileriye taşınması noktasında inşallah 9 Temmuz'da yüreği Türkiye sevdası ile atan herkes bu alanda olacak." ifadesini kullandı.

Sadece ellerin birleşmesi, omuzların bütünleşmesi değil bütün kalplerin de aynı hedefe yönelmesinin bu rekor denemesiyle amaçlandığı anlatan Çağlayan, "Hele hele 15 Temmuzun yıldönümüne tevafuk eden bu günlerde böyle birlik beraberlik görüntüsünün ülkemize pozitif manada çok katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. 15 Temmuz gecesi meydanlara dökülen insanlar nasıl bütün siyasi görüşlerinden, etnik farklılıklarından sıyrıldılar ve ülkenin bekası noktasında tek hedefe yöneldilerse inşallah önümüzdeki hafta buraya gelenlerde aynı hedefin birer unsuru olarak yüreklerini ortaya koyacaklar." diye konuştu.

"Dünya rekorunun gerçekleştirilmesinden bizim hiçbir şüphemiz yok"

Rekor denemesinin sponsorlarından olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Orhangazi Belediyesi ve derneklerle birlikte bir dünya rekoru gerçekleştirmek üzere harekete geçtiklerini dile getirdi.

"Dünya rekorunun gerçekleştirilmesinden bizim hiçbir şüphemiz yok." diyen Edebali, şöyle devam etti:

"2 bin 150 insanımız el ele kol kola omuz omuza, yürek yüreğe burada bu halkaları gerçekleştireceğiz. Ancak kıracağımız rekor bile yüreklerimizde ve 80 milyon insanın yüreğinde hissedeceği etkileşimin yanında daha da küçük kalacak. Biz bu 2 bin 150 kişinin oluşturacağı birlikteliğin aynı zamanda 80 milyon ülke insanının da dünyaya 'biz biriz beraberiz, kardeşiz ve bir arada yaşayacağız.' mesajıdır. Bu topraklara ait bütün değerler kültürler hepsi bizim zenginliğimizdir ve onu burada Orhangazi'de, İznik Gölü'nün kenarında bütün dünyaya haykırmış olacağız. Bu rekor denemesinin Almaya'daki seçimlere etkisi ne olacağını bilemiyorum. Umuyor ve diliyoruz ki bir şekilde Merkel'e kapak olur."

"Ülkemize bu rekorun geri kazandırılması gerektiğine karar verdik"

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu ise dünyanın en büyük horonu rekorunun Almanya'da olduğunu hatırlattı.

Türkiye'ye ait bir kültürün rekorunun Almanya'da olmasını arzu etmediklerini vurgulayan Uğurlu, şöyle konuştu:

"Ülkemize bu rekorun geri kazandırılması gerektiğine karar verdik. Bin 144 kişi ile Almanya'da olan rekorun 2 bin 150 kişi ile inşallah Bursa Orhangazi'de çok daha üstüne çıkarak bir dünya rekoru kırmış olacağız. Bütün şartlar hazır. Motivasyonumuz zirvede, moralimiz süper. Rekoru kıracağız, kültürü de inşallah ülkemize kazandırmış olacağız. Almanya'nın Türkiye devlet büyüklerine karşı yaptığı usulsüz, saygısız davranışlardan rahatsız oluyoruz. Bursa Osmanlı'nın da aynı zamanda doğduğu, büyüdüğü şehir. Dünyaya açıldığı ve adaletin dağıtılması için ilk adımın atıldığı büyük bir kent Bursa, bir payitaht. Dolayısıyla bu rekorun Bursa'da olmasının bizim açımızdan da ülkemiz açısında önemli olduğuna kanaat getirdik, inandık, karar verdik. Hem şehrimizin tanıtımı hemde dünyaya en azından "El ele tutuşacağız, birlikte biz Türkiye'yiz. Birlikte biz güçlüyüz. Bir aradayız, her zaman güçlüyüz, her zaman güçlü bir iradeye sahibiz' mesajını da vereceğiz."

Rekor denemesi 9 Temmuz'da İznik Gölü Orhangazi Sahili'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Almanya İznik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title