Haberler

Dünyanın En Büyük Elmas Madeni 25 Yaşında

Dünyanın En Zengin Elmas Rezervlerine Sahip Olan Botswana'daki Jwaneng Madeni 25'nci Yılını Kutluyor.

Dünyanın en zengin elmas rezervlerine sahip olan Botswana'daki Jwaneng madeni 25'nci yılını kutluyor.

Dünyanın en büyük madencilik şirketi olan De Beers'in CEO'su Gareth Penny, "Elmaslar çıkarıldıktan sonra kesilip parlatılıyor. Bu şekilde bir yılda 8 milyon parça üretiliyor. Bu ise, 25 yılda madenden çıkarılan elmasların dünya genelinde 100 milyon müşteri tarafından kullanıldığı manasına geliyor" dedi.

Bununla birlikte önemli oranda artan maliyetlerin işletme sıkıntılarını da beraberinde getirdiğini belirten Penny, "Yeni Jwaneng madenleri bulmak için daha fazla araştırma yapmayı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük elmas üreticilerinden biri olan Botswana'nın Devlet Başkanı Festus Mogae, Jwaneng madeninin 1982 yılından bu yana ülkenin gayrisafi milli hasılasına en büyük katkıyı sağladığını kaydetti. Mogae, Jwaneng madeninin açılmasından sonra Botswana'nın uluslararası piyasada en önemli elmas üretilerinden biri haline geldiğini söyledi.

Botswana ile De Beers'in yüzde 50'şer hissesine sahip olduğu Debswana firmasına bağlı 4 elmas madeni, dünya elmas üretiminin yüzde 22'sini karşılıyor. Mavi pırlantasıyla ünlü Jwaneng madeni, Debswana'nın gelirlerinin yüzde 70'den fazlasını sağlıyor.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title