Haberler

Dünyanın En Büyüğü Inter Milan...

FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası 2010 finalinde İtalyan temsilcisi Inter Milan ile Kongo ekibi Tout Puissant Mazembe, Abu Dhabi'de Zayed Sports City stadında karşı karşıya geldi.

FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası 2010 finalinde İtalyan temsilcisi Inter Milan ile Kongo ekibi Tout Puissant Mazembe, Abu Dhabi'de Zayed Sports City stadında karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Inter karşılaşmayı 3-0 kazanarak dünyanın en büyüğü oldu.

Inter'e kupayı getiren golleri 13'te Goran Pandev, 17'de Samuel Eto'o ve 85'te Biabiany kaydetti. Kargalar lakabıyla ün yapan ve yarı finalde Internacional'i 3-0 geçerek finale uzanan Mazembe güçlü rakibi karşısında direnemedi.

İtalyan temsilcisinde Samuel Eto'o attığı gol ile bambaşka bir unvanın sahibi oldu. Bir sene içinde 7 farklı kulvarda gol atan ilk futbolcu olan Eto'o bu karşılaşmada 17. dakikada attığı golden sonra ise ilginç gol sevinciyle dikkat çekti. Kamerunlu yedek kulübesine giderek içi dolu su poşetlerini eline aldı ve dans etti. Eto'nun bu sevinci "alışveriş torbası sevinci" olarak algılandı.

Kupanın 3.lük maçında ise ise Internacional (Brezilya) Seongnam Ilhwa'yı (Güney Kore) 4-2 mağlup etti ve turnuvayı 3. tamamladı. Mazembe'nin final oynamasıyla birlikte bu sene ilk kez Avrupa ve Güney Amerika kıtası dışından bir takım kupada final oynamıştı, Mazembe ise bu ilki bir başka ilkle süsleyemedi.

Takımlar maça şu 11'ler ile başladı;

Mazembe: 1 Kidiaba; 2 Kimwaki, 3 Kasusula, 4 Nkulukuta, 10 Singuluma, 11 Kabangu, 13 Bedi, 15 Kaluyituka, 20 Mihayo, 24 Ekanga, 27 Kasongo Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 2 Cordoba, 26 Chivu; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 8 Thiago Motta; 27 Pandev, 22 Milito, 9 Eto'o

FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nda son yıllarda mutlu sona ulaşan takımlar ise şu şekilde; 2005 Sao Paulo, 2006 Internacional, 2007 Milan, 2008 Manchester United, 2009 Barcelona...

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title