Haberler

Dünyadaki 2. Armani Hotel Milano'da Açıldı

Güncelleme:

EMAAR Properties ve Armani Grubu'nun dünyadaki otel ve tatil köyleri yatırımları çerçevesinde ikinci yatırımı olan The Armani Hotel Milano, misafirlerini ağırlamaya başladı.

2005 yılında Giorgio Armani S.p.A. ve EMAAR Properties arasında yapılan anlaşma ile dünyanın en önemli şehir ve tatil merkezlerinde; lüks otel, tatil köyleri ve rezidans projeleri geliştirerek işletmek amacıyla oluşturulan Armani Hotels & Resorts projesi çerçevesinde ikinci Armani Hotel Milano'da açıldı.

Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa içerisinde bulunan Armani Hotel Dubai'nin ortaya koyduğu başarının ardından Armani Hotel Milano 10 Kasım 2011 itibariyle Via Manzoni 31 adresindeki olağanüstü bir bina olan Palazzo'da hizmete girdi. İlk olarak Enrico A. Griffini tarafından dönemin rasyonalist stiline uygun tasarlanan binanın inşaatı 1937 yılında tamamlanmıştı.

Sade ve güçlü bir dış görünüme sahip olan binanın içinde Giorgio Armani tarafından yaratılan armoni ve gizlilik ortamında misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda özel bir özen gösteriliyor. Binadaki lüks, sükûnet ve güzellik tamamen Armani stiline sadık kalınarak geliştirildi ve konfor konseptine yepyeni bir estetik mükemmeliyet kazandırıldı. Tasarımcı Armani çalışmasını, "Bütün gücümle, büyük bir hassasiyetle oluşturulmuş tam bir konfor ortamına kendi estetik vizyonumu yansıtmaya odaklandım" şeklinde açıklıyor.

Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Alabbar; Emaar'ın dünya çapındaki lifestyle projelerinin en yenisi olan Armani Hotel Milano'nun, moda dünyasını baştan sona değiştiren Giorgio Armani'nin tasarım felsefesine duydukları güvenin bir kanıtını olduğunu ifade ediyor.

Armani Hotel Milano'da 95 oda ve süitle misafirler için birçok oda alternatifi sunuluyor. 45 metrekareye varan büyüklüklerdeki Armani Deluxe odalardan, 170 ile 200 metrekare arısında değişen Armani Signature ve Armani Presidential süitlerine kadar uzanan seçenekler iki ayrı katta yer alıyor ve katlar arasında bulunan merdiven çarpıcı bir mimari etki oluşturuyor. Armani otelinin temel mimari planı devasa bir "A" harfi şekline sahip. Armani Hotel Milano'ya tepeden bakıldığında bu açık olarak görünebiliyor.

Armani'nin yaklaşımının temel unsurlarından biri de otelde bulunan her odada giriş holü ekleyerek yatak odasının mahremiyetini sağlayan bir ön alan oluşturması. Odalarda bulunan minibarlar, yüksek teknolojili araçlar, duvarların içinde gizli dolaplar Giorgio Armani'nin uzun yıllardır kendi evleri için taşıdığı düzen tutkusu ve mekan duygusuna bir göndermeyle ferah bir yerleşim içerisinde sıcak ve mütevazı bir atmosfer yaratıyor.

Her biri iki kişi tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış banyolar kullanılan özel malzeme ve detayları ile dikkat çekiyor. Örneğin duş kabininde kullanılan tek yönlü cam, duş bölmesinden dışarısını gösteriyor ancak aksi yönde görüntü vermiyor. Doğal sütlü kahve tonlarındaki zemin ve duvarlar Asya kökenli pürüzsüz bir kireçtaşı olan Silk Georgette kaplamalara sahip. Oteldeki bütün mefruşat Armani/Casa koleksiyonunun özel tasarım felsefesini taşıyor ve otelin bulunduğu bina olan Palazzo'nun dönem ruhunu yansıtmak üzere çok değerli malzemelerle yapılan sofistike kumaşlarla kaplı düz hatlı kanepelerden arkadan aydınlatmalı ahşap yatak başlıklarına kadar bir dizi rötuşla spesifik düzenlemeler içeriyor.

Armani Hotel Milano misafirlerine sunduğu özel hizmetle farklılaşıyor

Armani Hotel Milano iş, tatil ve eğlence ihtiyaçlarına karşılık vermeyi hedefliyor ve Armani tarzının esasını oluşturan şıklık ve sadeliğin ideal bileşimine uyum gösteriyor. "Armani ile kal" "Stay with Armani" sadece bir slogan olmanın ötesinde otelin temel felsefesini ifade ediyor. Armani Hotel Milano müşterilerin tüm ihtiyaç ve isteklerini yerine getirilmesi için Lifestyle Departmanı ile hizmet veriyor. Misafirlere otele giriş yapmaları ile birlikte Lifestyle danışmanlar tarafından özel bir ilgi ve hizmet sunuluyor.

Şehrin en büyük otel odasına sahip Armani Hotel Milano, gurme restaurant, lüks Armanı SPA, iş dünyası için gerekli tüm ekipmanlarla donatılmış misafir odaları ve muhteşem bir Milano manzarasına sahip olması ile dikkat çekiyor. Armani Hotel Milano'nun yedinci ve sekizinci katlardaki "cam şapka" adı verilen bölümde tarihi Duomo'dan Milano'da yer alan gökdelenlere kadar şehrin tamamını kapsayan muhteşem bir manzara bulunuyor.

İtalya'nın lezzetleri Armani/Ristorante'de buluşuyor

Yedinci katta bulunan Armani/Ristorante ise geleneksel İtalyan yemek sanatından üstün örnekler, özgün içeceklerden oluşan mahzeni, özel bir yemek salonu ve mutfağın içinde bulunan özel şef masasıyla misafirlerine muhteşem lezzetler sunuyor.

Armani Hotel Milano'nun, 1,200 metrekare alanıyla tamamen güzellik ve dinlenme hizmetlerine ayrılmış sekizinci katında otelin misafirlerine fiziksel ve zihinsel uyum ve mutluluğa yönelik çeşitli bakım ve tedaviler bir arada sunuyor. Armani/SPA, altı özel bakım odası, bir adet çiftler süiti, bir fitness jimnastik salonu ve sıcaklık kontrol sistemiyle rahatlama amacına yönelik tasarlanan havuzuyla maksimum konfor sağlıyor. Spor salonu da kalp ve damar egzersizleri ve kas geliştirme hareketleri için çok çeşitli aletleriyle 24 saat hizmet veriyor.

Yine 24 saat açık olan Armani/Business Centre, 200 metrekareyi aşan toplam alanındaki özel bir konferans salonu ve iki toplantı odasında, görsel işitsel ekipmanları, BT kaynakları, konferans tesisleri ve uzaktan kumandalı aydınlatmanın yanı sıra istenirse derhal kullanılabilecek ayrı bir mutfağıyla hizmet veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title