Haberler

Dünyada Büyük İlgi Gören Adnan Saygun Konserinde Sıra İstanbul'da

Ünlü Türk Besteci Ahmet Adnan Saygun'un 100. Doğum Yılı Dolayısıyla Dünyanın Önemli Müzik Merkezlerinde Yapılan Konserler Salonları Doldururken, Gözler Şimdi İstanbul Müzik Festivali Kapsamında 9 Haziran'da İstanbul'da Gerçekleşecek Konsere Çevrildi. Satışa Sunulan Biletlerin Önemli Bir Bölümü Tükendi.

Doğumunun 100.yıldönümü dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde konserlerle ve etkinliklerle anılan ünlü Türk besteci Ahmet Adnan Saygun için 35. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 9 Haziran Cumartesi günü Aya İrini'de gerçekleşecek konsere ilgi artıyor. Dünya performansı açısından önemli bir gösterge olan ve 6 Haziran Çarşamba günü büyük bir katılımla gerçekleşen Viyana Konseri'nin ardından İstanbul Konserinin performansı merak ediliyor. Konseri Kültür ve Turizm Bakanlığı da destekliyor.

İKSV, 35. Müzik Festivali programı içinde büyük önem verdiği Adnan Saygun 100. doğum yılı konserinin en yüksek seyirci katılımıyla ve yüksek kamuoyu ilgisiyle gerçekleşmesi için tanıtım faaliyetlerine hız verdi. Konserin yapılmasına iki gün kala satışa sunulan biletlerin önemli bir bölümünün tükendiği öğrenildi.

VİYANA'DA BÜYÜK İLGİ

100. doğum yılı programı kapsamında Adnan Saygun, 6 Haziran Çarşamba akşamı Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Rengim Gökmen yönetiminde Viyana Senfoni Orkestrası'nın bestecinin eserlerine yer verdiği özel konserle Viyana Konzerthaus'da anıldı. Yüksek seyirci katılımı ve büyük bir ilgi ile gerçekleşen konserde ünlü piyanist Gülsin Onay, bestecinin kendisine adadığı 2. piyano konçertosunu seslendirdi. Konserin bitiminde sanatçıların dakikalarca alkışladığı konsere gösterilen ilginin, Adnan Saygun'un isminin bütün dünyada tanınmasına yönelik çabalar açısından önemli bir gösterge olduğu belirtildi.

CSO EŞLİK EDECEK

Türk Bestecileri arasında yurt dışında en fazla seslendirilen, The Times tarafından "Türk Müziğinin en büyük adamı" olarak adlandırılan Ahmet Adnan Saygun için uzun yıllardır İstanbul'da konser vermemiş olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da festival kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Adnan Saygun'un da 1930'lu yıllarda bir dönem şefliğini yaptığı Orkestra, 2007 yılının başından beri bestecinin bir diğer öğrencisi Rengim Gökmen'in müzikal yönetiminde çalışıyor.

Saygun'un 60 yıllık bestecilik serüveninin bir belgesi niteliğindeki konserde şef Rengim Gökmen yönetimindeki CSO, bestecinin ilk eseri kabul edilen Op.1 Divertimento ile ömrünün son yıllarında yazdığı Çeşitlemeler'i de seslendirilecek.

PİYANİST GÜLSİN ONAY HOCASINI SESLENDİRECEK

100. doğum yılı konseri, Adnan Saygun'un 2. Piyano Konçertosunun İstanbul'da ilk seslendirilişine sahne olması açısından da özel bir önem taşıyor. 2. Piyano Konçertosunu konserde yorumlayacak isim ise eserin ithaf edildiği ünlü piyanist Gülsin Onay. Saygun'un "benim sevgili emprezaryom" dediği Onay, hocasının eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirdi. Gülsin Onay tüm dünyada bestecinin en güçlü yorumcusu kabul ediliyor.

Festivalin açılış konserinde de sahne alan genç kuşağın başarılı temsilcilerinden Özcan Ulucan bu konserde ayrıca Saygun'un Keman Konçertosunu seslendirecek.

Konser için bilet fiyatları tam 60, 40, 30 YTL, öğrenci ise 15 YTL olarak belirlendi.

Dünyanın çeşitli müzik merkezlerinin yanı sıra Saygun'un 100. Doğum Yılı nedeniyle yıl boyunca tüm yurt çapında da çeşitli konserler, sempozyumlar düzenlenecek.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title