Haberler

Dünyada Aşılama Yapılmadığı İçin Her Yıl 3 Milyon 691 Bin Kişi Hayatını Kaybediyor

Aydın Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Hastalıklara Karşı Zamanında Aşılama Yapılmadığı İçin Dünyada Her Yıl 3 Milyon 691 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Söyledi. Türkiye'de Zamanında Yapılan Aşılarla Her Yıl 50 Bin Bebeğin Ölümünün Engellendiğini Belirten Çobanoğlu, Herkesin Bütün Aşıları Zamanında Yaptırmasını İstedi.

Aydın Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, hastalıklara karşı zamanında aşılama yapılmadığı için dünyada her yıl 3 milyon 691 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Türkiye'de zamanında yapılan aşılarla her yıl 50 bin bebeğin ölümünün engellendiğini belirten Çobanoğlu, herkesin bütün aşıları zamanında yaptırmasını istedi.

Aşıların insan hayatı için çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Mehmet Çobanoğlu, aşıların zamanında yapılması gerektiğini kaydetti. Aydın'daki tüm bebekleri eksik aşılamalarını tamamlamak üzere Aydın'daki sağlık kuruluşlarına beklediklerini belirten Çobanoğlu, "Aşılar belirli bir hastalığa yakalanmadan önce kişilere uygulanan ve oluşturduğu bağışıklık sayesinde o hastalığa yakalanmayı önleyen biyolojik maddelerdir. Aşılama her çocuk için yaşamsaldır ve her çocuğun hastalıksız yaşamaya hakkı vardır. Dünyada her yıl; difteri nedeniyle 30 bin çocuk hastalanmakta, 3 bin çocuk ölmekte, boğmaca nedeni ile 39 milyon hastalanmakta, 300 bin çocuk ölmekte, kızamık nedeniyle 30 milyon çocuk hastalanmakta, 888 bin çocuk ölmekte, hepatit B nedeni ile 6 milyon kişi hastalanmakta 500 bin kişi hayatını kaybetmekte ve verem nedeniyle 2 milyon kişi ölmektedir. Oysaki bu hastalıkların hepsi işı ile korunabilir hastalıktır. Ülkemizde, yalnızca aşı uygulaması, her yıl 40-50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellenmektedir. Bu sayıyı daha da yukarılara çekebilmek için çocuklarımızı eksik aşılarını tamamlamak üzere sağlık ocaklarına bekliyoruz. Ülkemizde aşılama hizmetleri Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık ocaklarında ücretsiz olarak verilmektedir" şeklinde konuştu.

(DAK-YK)

12.04.2007 18:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title