Haberler

Dünyaca Ünlü Nöroloji Uzmanı İstanbul'daydı

Güncelleme:

Prof. Dr. Fabrizio Stocchi, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere İstanbul'da üç önemli toplantı düzenledi.

Türkiye'nin lider ilaç firmalarından Novartis, Parkinson hastalığı ve hareket bozuklukları alanında uzmanlığıyla dünyaca ünlü İtalyan fikir lideri Prof. Dr. Fabrizio Stocchi'yi İstanbullu nörologlarla buluşturdu.

Mart ve Nisan ayları boyunca 11 ilde Parkinson konusunda gerçekleşecek toplantılar için Türkiye'de bulunan Prof. Dr. Fabrizio Stocchi, Türk hekimlerini hastanelerinde ziyaret ederek, Parkinson hastalığının tanı ve tedavisinin yanısıra tüm dünyada hızla gelişmekte olan nörorehabilitasyon alanında deneyimlerini paylaşıyor.

Toplantı serisiyle Türk nörologlara dünya çapında bilgi aktarılarak, Parkinson hastalığından etkilenen on binlerce ailenin yaşam kalitesinin dolaylı olarak artırılması amaçlanıyor.

Prof. Dr. Fabrizio Stocchi bu ziyaretler kapsamında 2-3 Nisan tarihlerinde İstanbul'da üç önemli toplantı gerçekleştirdi. 2 Nisan'da Ataköy Sheraton Otel'de, 3 Nisan'da GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde ve Moda Hilton Double Tree Otel'de akademisyen ve nörologların da dahil olduğu yaklaşık 100 hekimin katılımıyla gerçekleşen toplantılarda uzman gözetiminde hastanın içinde bulunduğu hastalık evresine göre şekillendirilen fiziksel egzersizin hastanın fiziksel kabiliyetini artırmaktaki katkısı tartışıldı.

İlk kez İngiliz doktor James Parkinson tarafından 1817 yılında titremeli felç olarak tanımlanan Parkinson hastalığı, beyinde hareketleri kontrol eden ve bundan sorumlu olan hücrelerden salgılanan dopamin miktarının hücrelerin hasar görmesi sonucu azalması ile ortaya çıkıyor. Azalmış dopamin sonucu kollarda bacaklarda titreme, hareketlerde yavaşlama gibi belirtiler görülüyor.

Sinsi ve yavaş seyreden hastalık zamanla bütün vücuda yayılıyor. Genelde 50 yaşından sonra görülen ve erkeklerde görülme sıklığı daha fazla olan hastalık Türkiye'de de binlerce insanı etkiliyor. Her yıl yaklaşık 10bin civarında hastaya Parkinson teşhisi konulan ülkemizde toplamda 100bin Parkinson hastası olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Novartis Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title