Haberler

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde titiz çalışma

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekiplerince, 7,5 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Sahili'nde düzenli temizlik çalışması yapılıyor.

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 Haziran'ın "Dünya Çevre Günü" olarak kutlandığını, bunun için 1974'ten bu yana çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Çevreyi korumak için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Altınay, "Bakanımız sürekli, 'Proje yapın' diyor ve çevreci projeleri kesinlikle destekliyor. Ülkemizde 486 mavi bayraklı plaj bulunmakta. Turizmin başkenti Antalya'da 206 mavi bayraklı plajımız var. Bunlardan 8'i sadece Konyaaltı Sahili'nde. Bugüne kadar gemilerimize de 8 bin 53 mavi kart verdik. Bunlardan atıkları topladık. 2019'da Konyaaltı'nda 10 bin 254 metreküp atık su, 815 bin 543 katı atık, 16 metreküp sintine, 17 metreküp de atık yağ topladık." diye konuştu.

Antalya'da 32 evsel, kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesisi bulunduğunu ifade eden Altınay, Hurma atık su arıtma tesisinin 1 milyon 400 bin kişiye hizmet ettiğini aktardı.

Arıtılan suyu, 2 bin 500 metre uzunluğundaki hat ile 50 metre derinliğe deşarj ettiklerine değinen Altınay, "Denizin kirlenmesine izin vermiyoruz. Katı atıkları topluyoruz, sürekli denizden numuneler alıp, kirlenme var mı diye bakıyoruz." dedi.

Konyaaltı Sahili'nin düzenlemeleri için İller Bankasından 62 milyon lira kredi desteği sağlandığını hatırlatan Altınay, Konyaaltı'ndan Lara Plajı'na kadar olan bisiklet yolları için de 2 milyon 360 bin lira destek verdiklerini bildirdi.

Ünlü plajda sıfır atık uyguladıklarını anlatan Altınay, "İlimizde 400 bin kişiye eğitim verdik. 400 kuruma sıfır atık temel seviye belgesi düzenledik. Antalya'nın sahillerini korumak için seferber oluyoruz. Sahillerimizi korumak için dalgıçlarımız denizde hummalı çalışma yapıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile denizden atıkları çıkarıyoruz. Turizmin başkentinde 640 kilometrelik sahil bandının her noktasından denize girilebiliyor. Bu yıl Konyaaltı Plajı'nda 360 ton katı atık toplandı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Konyaaltı Sahili Konyaaltı Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title