Haberler
BBC

Trump'ın avukatı: İddianameyi görmedik

Güncelleme:

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı, savunma avukatlarının Trump’a yönelik suçlamaları içeren iddianameyi görmediğini ve elinde sadece basında çıkan haberler olduğunu söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı, savunma avukatlarının Trump’a yönelik suçlamaları içeren iddianameyi görmediğini ve elinde sadece basında çıkan haberler olduğunu söyledi.

Joe Tacopina, jürinin, porno yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle bağlantılı olarak Trump’a suçlama yöneltmesinin ardından konuştu.

Tacopina, CBS kanalına verdiği demeçte, Trump'ın hukuk ekibinin Perşembe akşamına kadar iddianameden haberdar olmadığını da söyledi.

Jürinin kararını ise "siyasi zulüm” olarak yorumladı.

Trump’ın suçlamalara yanıt vermek için Salı günü New York'ta mahkemeye çıkması bekleniyor.

Tacopina, ABC News’a verdiği demeçte, duruşmada Trump’ın kelepçelenmeyeceğini söyledi ve "Adliyenin etrafındaki blokları kapatacaklarını, adliyeyi kapatacaklarını anlıyorum” dedi.

Cuma sabahı adliyenin etrafındaki sokaklar sakindi ancak barikatlar konulmaya başlanmıştı.

Polis devriye geziyordu ve güvenlik sağlayacak planları üzerinde çalışıyordu.

Pek çok kişi eski Başkan mahkemeye çıkarıldığında bölgenin polis kordonuna alınacağını tahmin ediyor.

ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan olan 76 yaşındaki Trump, suçlamaları reddediyor.

Kamuoyuna henüz açıklanmayan iddianamede kaç suçlamanın yöneltildiği henüz belli değil.

Basında çıkan haberlerde, eski Başkan’ın iş dolandırıcılığıyla ilgili 30'dan fazla suçlamayla karşı karşıya olduğu iddası yer aldı ve Tacopina Perşembe günü 34 suçlamanın olacağını düşündüğünü söyledi. Ancak Cuma günü, kaç suçlamanın olduğunu bilmediğini belirtti.

Tacopina, “Konunun ne olduğunu biliyoruz, suçlamaların temelini biliyoruz. Kesin sayıları veya nasıl formüle edildiklerini bilmiyoruz" dedi.

Cumhuriyetçiler - Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy de dahil olmak üzere - Trump’ın davasına bakan Manhattan bölge savcısını gelecek yılki başkanlık seçimlerini etkilemek için adalet sistemini silah haline getirmekle suçladılar.

Savcı Alvin Bragg yanıt olarak, suçlamaların New York vatandaşları tarafından getirildiğini ve ne eski Başkan’ın ne de Kongre'nin yargılamaya müdahale edemeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Mississippi gezisi için Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Tacopina, Trump'ın kendisinden "çok farklı siyasi görüşlere sahip olduğu açıkça belli olan bir savcı tarafından suçlandığını” söyledi ve “Dolayısıyla bu çok rahatsız edici bir dava" dedi.

Eski Başkan’ın suçlamalardan "hiç endişelenmediğini" kaydetti.

"Üzgün, kızgın. Politik olarak zulüm görüyor. Bu sadece sağdaki değil, soldaki birçok insan için de açık."

Daniels, 2016’da - Trump şu anki eşi Melania ile evlendikten bir yıl sonra - Trumpla 2006’da cinsel ilişki yaşadığını söyledi ve para karşılığı olayın detaylarını anlatmayı teklif ederek medya kuruluşlarıyla temasa geçti.

Trump'ın ekibi durumdan haberdar oldu ve avukatı Michael Cohen, sessiz kalması için Daniels'a 130 bin dolar ödedi. Bu yasadışı değil.

Ancak Trump, Cohen'e geri ödeme yaparken kayıtlarda bunu yasal hizmet bedeli olarak belirtti. Savcılar, bunun Trump'ın iş kayıtlarını tahrif etmesi anlamına geldiğini söylüyor ve bu New York'ta ceza gerektiren bir suç.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump New York CBS Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title