Haberler

Senegal'de muhalefet liderine hapis cezası verilmesi sonrası sokaklar karıştı

Güncelleme:

- Senegal'de muhalefet liderine hapis cezası verilmesi sonrası sokaklar karıştı

DAKAR - Senegal'de mahkemenin muhalefet lideri Ousmane Sonko'yu 2 yıl hapis cezasına çarptırmasının ardından Sonko'nun destekçilere sokağa inerek polisle çatıştı.

Senegal'de 2021 yılında masaj salonunda çalışan 20 yaşındaki bir kadına tecavüz etmekle ve ölüm tehdidinde bulunmakla suçlanan muhalefet lideri Ousmane Sonko hakkındaki mahkeme kararının açıklamasının ardından sokaklar savaş alanına döndü. Mahkeme, 48 yaşındaki Sonko'yu tecavüz suçlamasından beraat ettirirken, 21 yaşından küçük kişilere karşı ahlaksız davranış olarak tanımlanan ayrı bir suçtan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sonko'nun partisi PASTEF kararın ardından yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararın siyasi bir komplonun parçası olduğu belirterek, parti destekçileri "tüm faaliyetleri durdurmaya ve sokaklara çıkmaya" çağırdı.

Sonko destekçileri sokağa indi

Suçlamaları reddederek, davanın siyasi amaçlı olduğunu savunan Sonko, duruşmaya katılmazken, destekçileri sokağa inerek polisle çatıştı. Sonko destekçileri, polise taş atarak, otobüsleri ateşe verdi. Polis, ise göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Sonko'nun avukatlarından Bamba Ciss, Senegal'in seçim yasasını gerekçe göstererek, "Bu suçla Sonko aday olamaz" dedi.

Polis, Sonko'nun evinin etrafına konuşlandırıldı

Adalet Bakanı Ismaila Madior Fall, Sonko'nun her an hapse atılabileceğini ve polisin kamu güvenliği gerekçesiyle Sonko'nun başkent Dakar'daki evinin etrafına konuşlandırıldığını söyledi. Fall, "Bugün, daha önce hiç yaşamadığımız bir şey var. Ülkeyi istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir isyan projesi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Senegal Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title