Haberler

Sahnedeki Türkiye" Projesi Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici ile Start Aldı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Sahnedeki Türkiye" isimli proje Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici konserleriyle başladı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen "Sahnedeki Türkiye" projesi, Azerbaycan'ın Bakü'de Hüsnü Şenlendirici ve Burhan Öcal konseriyle başladı. 40'a yakın ülkede eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten Yunus Emre Enstitüsü tarafından başlatılan proje kapsamında 40'a yakın ülkede Türkiye'nin geleneksel ve modern sahne sanatlarının tanıtılması amaçlanıyor. Hayata geçirilen "Sahnedeki Türkiye" isimli proje kapsamında Türkiye'nin geleneksel ve modern sahne sanatları uluslararası kamuoyuna tanıtılacak.

Bakü'de başlatılan proje çerçevesinde konser veren Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici, konser öncesinde dost ülke Azerbaycan'da konser verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Bakü'ye ilk defa geldiği için heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten Burhan Öçal, "Çünkü ilk kez Bakü'ye geliyorum. Ama böyle güzel bir heyecanı çok ender yaşamışımdır. Bundan sonra buraya sık sık veya her fırsatta gelmek isterim" dedi.

Hüsnü Şenlendirici ise, "Azerbaycan'da, Bakü'de olmak güzel. Burada insanlarla bir araya gelmek özellikle böyle bir kültürel etkinlikte. Türkiye'nin sahnesi ve müzikleriyle keyifli inşallah ve kalabalık olacak. Hep birlikte eğleneceğiz" diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan, "Yunus Emre Enstitüsü olarak Türk kültürünü, tarihini, sanatını, Türkçeyi dünyaya tanıtıyoruz. Bu faaliyetleri 31 ülkede 40 a yakın kültür merkeziyle birlikte yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız konserlere farklı bir etiketle devam etmek istiyoruz "Sahnedeki Türkiye" adında. Bunu da Bakü'de başlayalım istedik. Bugün de Türk sanatının 2 ustasını, perküsyon ve klarnet ustalarını Azerbaycanlı Bakülü sanat severlerle buluşturmak istiyoruz. Güzel bir konser olacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hüsnü Şenlendirici Azerbaycan Türkiye Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title