Haberler

    Rusya İran'ın Petrol Sektörüne Yatırım Yapmaya Devam Edecek

    İran dini lideri Ayetullah Ali Hameney'in üst düzey danışmanı Ali Ekber Velayeti, Moskova'da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le görüştü.

    İran dini lideri Ayetullah Ali Hameney'in üst düzey danışmanı Ali Ekber Velayeti, Moskova'da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le görüştü. Velayeti, görüşmenin "çok yapıcı ve dostça" geçtiğini ve Moskova'nın İran petrol sektörüne yatırım yapacağını söyledi.

    Velayeti Moskova'dan İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Liderimiz (Hameney) Rusya'yla stratejik ortak olarak bağlarımızın güçlendirilmesine değer veriyor. Bu yoldaki çabalar devam edecek" dedi.

    Kremlin de, Putin ve Velayeti'nin Suriye'deki durumu ve ikili ilişkileri masaya yatırdıklarını, ayrıca İranlı danışmanın Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin mesajlarını Putin'e ilettiğini açıkladı.

    Başkan Donald Trump'ın ülkesini 2015 tarihli İran nükleer anlaşmasından çekme ve Tahran'a ekonomik yaptırımları tekrar yürürlüğe koyma kararına rağmen, anlaşmanın diğer tarafları olan Rusya, Çin ve Avrupalı güçler anlaşmayı hala desteklediklerini belirtiyor.

    Velayeti, "Putin, Rusya'nın Amerika'nın İran'a tekrar yaptırım getirme kararını reddettiğini yineledi. Rusya'nın İran'ın yanında yer alacağını ve Tahran'ın haklarını koruyacağını beyan etti" diye konuştu.

    Velayeti, Putin'in, Rusya'nın İran'da petrol yatırımına 50 milyarlık düzeyde devam ettirmeye hazır olduğunu da kaydetti.

    Bu rakamın, Amerikan yaptırımları korkusuyla bazı şirketlerin İran'ı terketmesinden oluşacak zararı telafi edebilecek boyutta olduğunu ifade eden Velayeti, Rusya'daki büyük petrol şirketlerinden birinin İran'la 4 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını, anlaşmanın yakında uygulanacağını söyledi.

    Velayeti, diğer iki Rus petrol şirketi Rosneft ve Gazprom'un da İran Petrol Bakanlığı'yla 10 milyar dolara kadar varan sözleşmeler imzalamak için görüşmelere başladığını bildirdi.

    İran ve Rusya'nın Suriye'deki işbirliklerini de sürdüreceğini vurgulayan Velayeti, "Putin, İran ve Rusya arasında Suriye'deki siyasi ve savunma işbirliğinin öneminin altını çizdi. Yakında İran, Rusya ve Türkiye'nin cumhurbaşkanları Tahran'da zirve düzenleyecek" diye konuştu.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Dünya

    Rusya Federasyonu Vladimir Putin İran Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title