Haberler

Pakistan Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı Ankara'da Türkiye Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nı ziyaret etti

Güncelleme:

Her iki taraf, iki ülke arasındaki ticaret, ekonomik ve yatırım ilişkilerini derinleştirmenin yollarını tartıştı.

Federal Bakan, iki ülke arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının ve Pakistan ile Türkiye arasındaki mükemmel siyasi ilişkilerin CPEC modeline göre geliştirilmiş ikili ekonomik ve ticari ilişkilere dönüştürülmesi ihtiyacının altını çizdi. Özellikle havacılık, uzay teknolojisi, araştırma ve geliştirme, konut, turizm ve yükseköğretim sektörlerinde daha yakın işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Federal Bakan Ahsan İkbal, yabancı yatırımı çekme, üretkenliği artırma, küresel tedarik zincirlerine katılım ve ihracat potansiyelinden yararlanma konularında ikili işbirliği ve deneyim paylaşımında bulunulmasını önerdi. Pakistan'da turizm altyapısının geliştirilmesi için teknik işbirliğine ilgi duyduklarını belirtti. Bu bağlamda akademik/üniversite ve sanayi düzeyinde ortak işbirlikli projeler gerçekleştirmeyi önerdi.

Her iki taraf da ortak çıkar alanları üzerinde çalışmaya ve Pakistan ile Türkiye arasındaki büyük ticari ve ekonomik ilişkiler potansiyelini gerçekleştirmeye devam etme konusunda mutabık kaldı. Bütçe hazırlama, strateji, planlama ve sürdürülebilir kalkınma alanındaki deneyimlerin paylaşılması da kararlaştırıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pakistan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title