Haberler

Mısır'da en büyük mumyalama atölyeleri keşfedildi

Güncelleme:

Mısır'ın antik Sakkara bölgesinde yapılan kazılarda ülkede bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı insan ve hayvan mumyalama atölyesinin keşfedildiği duyuruldu. Mumyalama atölyelerinin yanı sıra iki yeni mezar ile bazı arkeolojik bulguların keşfedildiği belirtildi.

Mısır'ın antik Sakkara bölgesinde yapılan kazılarda ülkede bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı insan ve hayvan mumyalama atölyesinin keşfedildiği duyuruldu.

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed İsa, Giza kentinde bulunan tarihi Sakkara bölgesinde yeni keşiflerle alakalı basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kahire'deki yabancı ülke büyükelçileri, yabancı enstitülerin yetkilileri, arkeologlar ve uluslararası medya temsilcileri de katıldı.

İsa, bakanlığa bağlı Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri başkanlığındaki Mısır arkeoloji ekibi tarafından Sakkara'da altı yıldır süren kazılar sonucu ülkede bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı iki mumyalama atölyesinin bulunduğunu belirtti.

Atölyelerden birinin insan, diğerinin hayvan mumyalama işlemi için kullanıldığını ifade eden İsa, bunların yanı sıra iki yeni mezar ile çömlek gibi bazı arkeolojik bulguların keşfedildiğini söyledi.

İsa, Sakkara'nın ve Mısır'ın yeni keşiflerle sırlarını ortaya çıkarmaya devam edeceğini kaydetti.

Toplantıda konuşan Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri, mumyalama atölyelerinin, 30'uncu Firavun Hanedanlığı dönemi sonu ile Ptolemaios Krallığı dönemi başına ait olduğunu, mezarların ise eski krallık ve yeni krallık dönemlerinden kalma olduğunu ifade etti.

Veziri, insan mumyalama atölyesinin, 2 metre boyunda yataklar olan odalara bölünmüş dikdörtgen bir yapıdan ibaret olduğunu, içinde mumyalama işleminde kullanılan kaplara rastlandığını belirtti.

Mustafa Veziri, diğer atölyenin de ortasında bir giriş ile salon ve odalara bölünmüş bir dikdörtgen yapı olduğunu, bu yapıda da çeşitli kaplar, aletler ve ölü hayvan bedenlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Antik Mısır'ın firavun hanedanlıkları, eski Yunan ve Roma imparatorluğu döneminden de kalan eserlere ev sahipliği yapan ve açık hava müzesi olarak kabul edilen Sakkara bölgesi, 1979 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor.

Giza kentinde bulunan tarihi Sakkara bölgesi, antik Mısır'a ait tarihi eserlerin büyük bir çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Bölgede ülkenin eski başkenti Memphis'te yaşayanların defnedildiği, farklı asırlara dayanan krallık mezarlıkları, tapınak ve küçük piramitler de bulunuyor.

Kaynak: AA / Dünya

Mısır Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title