Haberler

    Kazanan 26 Ocak'ta Göreve Başlayacak

    Avusturya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri önce 24 Nisan'da yapıldı.

    Avusturya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri önce 24 Nisan'da yapıldı. 6 aday arasından aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (FPÖ) adayı Norbert Hofer ile Yeşiller'in adayı Alexander Van der Bellen ikinci tur seçimlere kaldı. 22 Mayıs'ta yapılan 2. tur seçimlerini Yeşillerli Alexander Van der Bellen çok az bir oy farkıyla kazandı. Ancak FPÖ 'mektupla kullanılan oyların sayımında usulsüzlük' olduğu gerekçesiyle seçimlerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de 1 Temmuz tarihinde itirazı haklı bularak seçimin iptaline karar verdi.

    TARİH BELİRLENDİ

    Bunun üzerine ikinci tur seçimlerin yeniden yapılması için 2 Ekim tarihi belirlendi. Fakat bu kez de mektupla kullanılacak oyların zarflarında üretim hatası çıkınca, seçimler 4 Aralık tarihine alındı. Şimdi ise cumhurbaşkanının görevine ne zaman başlayacağı belirlendi. Viyana Parlamento Başkanlığı ve siyasi partiler, cumhurbaşkanının yemin ederek göreve başlama tarihi konusunda 26 Ocak tarihi üzerinde anlaştı. 4 Aralık-26 ocak arasındaki süre ise olası bir itiraz için planlandı. Avusturya'da, Heinz Fischer'ın temmuz ayında görevini bırakması nedeniyle, cumhurbaşkanlığı koltuğu iki aydır boş.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Anayasa Mahkemesi Avusturya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title