Haberler

İsrail'in Yom Kippur Savaşı'na ilişkin belgeleri istihbarat zafiyetlerini ortaya çıkardı

Güncelleme:

İsrail ordusu ve Savunma Bakanlığı, Yom Kippur Savaşı'na ait arşivi bir internet sitesi üzerinden paylaştı. Belgeler, hükümetin ve güvenlik teşkilatının hazırlıksız yakalandığı savaşta yaşanan istihbarat açıklarını gösterdi.

İsrail ordusu ve Savunma Bakanlığı'nın, 1973'te Mısır ile Sina Yarımadası, Suriye ile de Golan Tepeleri'nde yaşanan Yom Kippur Savaşı'na ilişkin paylaştığı belgelerin, Tel Aviv'in "istihbarat zafiyetlerini gösterdiği" bildirildi.

İsrail ordusu ve Savunma Bakanlığı, Arap ülkeleriyle İsrail'i cephede karşı karşıya getiren son savaş Yom Kippur diğer adıyla 6 Ekim Savaşı'na ait "yaklaşık 15 bin fotoğraf, 6 bin belge, 215 film, 40 ses kaydı ve 169 haritanın" yer aldığı arşivi bir internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

İsrail medyası, internet sitesindeki belgeler üzerinden "hükümetin ve güvenlik teşkilatının hazırlıksız yakalandığı Yom Kippur Savaşı'nda çok sayıda istihbarat açığı yaşandığının ortaya çıktığını" vurguladı.

İ24 televizyon kanalının internet sitesindeki habere göre, 443 şeklinde numaralandırılan savaşın başlamasından birkaç saat önce istihbarat birimlerinin geçtiği bir raporda, "Mısır ve Suriye'nin sınırda savaş hazırlığında olduğu, bir saldırı başlatmak isterlerse yeterli araç ve mühimmata sahip oldukları" aktarıldı.

Raporu hazırlayan istihbaratçılar, "Mısır ve Suriye'nin yakında bir savaşa başlayabileceği yönünde işaretler verdiğini ancak bu iki ülkenin de savaşta başarılı olamayacaklarının farkında olduklarını, bu nedenle risk almayacaklarını" belirtti.

Times of Israel'in haberinde de istihbarat birimlerinin, savaştan bir gün önce hazırladığı raporunda, "Kahire'nin yeniden bir savaşa girişme ihtimalini zayıf, Suriye'nin Mısırlılar olmadan kendi başlarına bir saldırı başlatma olasılığını da düşük gördükleri" kaydedildi.

Yom Kippur Savaşı, Mısır ve Suriye'nin 6 Ekim 1973'te İsrail'e karşı başlattığı ve Arap ülkeleriyle İsrail'in cephede çarpıştığı son savaş oldu.

Arap ülkeleri arasında "6 Ekim" olarak bilinen savaş, Yahudiler için kutsal "kefaret gününde" başlaması nedeniyle "Yom Kippur" olarak adlandırılıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title