Haberler

    İsrail Halkı Sandık Başında

    İsrail halkı genel seçimler için bu sabah sandık başına gitti.

    İsrail halkı genel seçimler için bu sabah sandık başına gitti. Yaklaşık 6 milyon seçmen, ülke genelinde kurulan 10 bin sandıkta, İsrail Meclisi Knesset'e gidecek 120 yeni milletvekilini seçecek.

    Seçimlerin favorisi Başbakan Benyamin Netenyahu'nun partisi Likud ve Isaac Herzog'u aday gösteren İşçi Partisi ile ittifaka giden Siyonist Birlik.

    Seçim sandıkları yerel saatle 07.00'de açıldı, oy kullanma işlemi akşam 20.00'ye kadar devam edecek.

    Benyamin Netenyahu saat 07.06'da oyunu kullandıktan sonra seçmene Likud'a oy verme çağrısı yaptı: "Sol-kanat partinin iktidara yükselişini önlemek için yapılacak tek şey var, açığı kapatmak için Likud'a oy vermek."

    Netenyahu'nun en sert rakibi İşçi Partisi'yle ittifak yapan Siyonist Birlik'in adayı İsaac Herzog da, sabahın ilk dakikalarında oyunu kullandı. Herzog da oy kullandıktan hemen sonra değişim mesajı verdi: "İstediğim şey değişim, umut ve İsrail için herşeyin daha iyi olabileceğini göstermek. ve eğer hükümeti kurmak için ben görev

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 17 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Benjamin Netanyahu İşçi Partisi Isaac Herzog İsrail Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title