Haberler
BBC

Cepheden uzaktaki Ukrayna kentine füze saldırısında 22 kişi öldü

Güncelleme:

Ukraynalı yetkililer, Rus füzelerinin saldırısı sonucu, ülkenin doğusundaki cepheden uzak bir kentte aralarında üç çocuğun da bulunduğu 22 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ukraynalı yetkililer, Rus füzelerinin saldırısı sonucu, ülkenin doğusundaki cepheden uzak bir kentte aralarında üç çocuğun da bulunduğu 22 kişinin öldüğünü açıkladı.

Donbas'ta süren çatışmaların çok uzağında bulunan Başkent Kiev'in güneybatısındaki Vinnitsya'daki saldırıda 100 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırıda üç Rus füzesi ofislerin bulunduğu bir apartmanı vurdu ve meskun binalar da hasar gördü.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski saldırıyı "açık bir terör eylemi" diye niteledi.

Ukraynalı yetkililer, füzelerin dokuz katlı ofis binasının otoparkına isabet ettiğini açıkladı. 370 bin kişilik kentteki meskun binalar da hasar aldı.

Sivillerin hedef alındığını reddeden Rusya Savunma Bakanlığı ise henüz bir açıklama yapmadı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, saldırının Karadeniz'deki bir denizaltıdan atılan Kalibr güdümlü füzeleriyle gerçekleştirildiğini duyurdu.

Üst düzey bir kurtarma yetkilisi Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada "büyük ihtimalle saldırıdan sağ kurtulan kimseyi bulma şansı yok" dedi.

Zelenski ise sosyal medyada yaptığı açıklamada "Her gün Rusya sivilleri, Ukraynalı çocukları öldürüyor, askeri hedeflern olmadığı sivil tesislere füze saldırıları düzenliyorlar. Bu açık bir terör eylemi değilse, nedir?" ifadelerini kullandı.

Saldırı, AB Dışişleri ve Adalet Bakanları'nın Lahey'de Rus savaş suçları iddiaları konusunda yapacakları konferantan önce düzenlendi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba Rusya'yı Vinnintsya'da "bir başka savaş suçu" işlemekle suçladı.

Kuleba "Rus savaş suçlularını Ukraynalılar'ın döktüğü her damla kan ve ter için yargılayacağız" dedi.

BBC

Volodimir Zelenskiy Ukrayna Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title