Haberler

Büyük Mafya Babası Tutuklandı, Devlet Kazandı

İtalya'nın en tehlikeli 30 adamından biri olan ve 16 yıldır aranan mafyanın 'Casalesi' grubunun son lideri, 53 yaşındaki Michele Zagaria tutuklandı.

İtalya'nın en tehlikeli 30 adamından biri olan ve 16 yıldır aranan mafyanın 'Casalesi' grubunun son lideri, 53 yaşındaki Michele Zagaria tutuklandı. Son yıllarda mafyaya büyük darbe indiren İtalya polisi, Napoli kökenli Camorra'yı sarsan bir operasyona daha yaptı.

İtalya İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı, en tehlikeli ve en çok arananların yer aldığı 30 kişilik listede yer alan Michele Zagaria, Napoli ve Caserta polisinin ortak düzenlediği 'Spartacus' adlı operasyonla yakalandı. 1995 yılından bu yana aranan Zagaria, karizmasından ödün vererek, Casapesenna'daki bir evde özel olarak hazırlanmış olan sığınakta kendisini bulan polise, "Siz kazandınız, devlet kazandı" dedi.

Şafak vakti yapılan operasyona, 100'den fazla polisin katıldığı belirtildi. Zagaria, kökeninin 1600'lü yıllara dayandığı bilinen ve Türkiye'deki bazı suç örgütleriyle de bağlantılı olduğu iddia edilen mafyanın kilit isimlerindendi. Mafyaya bağlı, korku verici Casalesi grubunun elebaşı olan Zagaria, onlarca cinayet, gasp, soygun emri verdi, uyuşturucu ticaretinde etkin rol oynadı. Bu yolla da milyonlarca Euro'luk bir servetin sahibi oldu. Öyle ki adı Güney İtalya'nın en zenginleri arasında telaffuz ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title