Haberler
BBC

Brezilya'da her gün en az 6 çocuk kürtaj oluyor! Son vaka ülkeyi karıştırdı

Güncelleme:

Brezilya, amcası tarafından defalarca tecavüze uğradıktan sonra hamile kalan 10 yaşındaki çocuk vakasıyla sarsıldı. Ülkede sadece tecavüz ve kadının yaşamının tehlikeye girdiği hallerde kürtaja izin veriliyor. Mahkeme söz konusu olayda kürtaja izin verdi; ancak dinci gruplar, kürtajı engellemeye çalıştı. Gündem yaratan olay bir istatistiği de gün yüzüne çıkardı; Brezilya'nın kamu sağlığı sistemi SUS'un kayıtlarına her gün 10-14 yaş arasındaki kız çocuklarına yapılan en az 6 kürtaj işlemi giriyor.

Ülkenin güneyindeki Espirito Santo eyaletindeki Sao Mateus kentinde yaşanan olay, çocuğun kürtaj için komşu bir eyalete götürülmek zorunda kalınmasıyla haberlere konu oldu ve detaylar aşırı sağcı bir eylemci tarafından internete sızdırıldı.

TECAVÜZ VE HAYATİ TEHLİKE DIŞINDA KÜRTAJA İZİN YOK

Brezilya yasaları sadece tecavüz ve kadının yaşamının tehlikeye girdiği hallerde kürtaja izin veriyor. Bir yargıç, altı yaşından bu yana amcası tarafından tecavüze uğratılan çocuğun kürtaj olmasına izin verdi. Tartışma, eyalet başkenti Vitoria'daki bir kamu hastanesinde çalışan doktorların, mahkemenin emrine karşın 14 Ağustos'ta kürtaj yapmayı reddetmeleriyle daha da büyüdü. Gerekçeleriyse, gebelikte Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi olan 22 haftalık sürenin aşılmış olmasıydı.

PROTESTOCULAR HASTANEYİ BASTI

Dinci gruplar, kürtajı dava yoluyla engellemeye çalıştı ve protestolar düzenlediler. Hatta bazı eylemciler, çocuğun yattığı hastaneye girmeyi bile denedi.

Brezilya'da her gün en az 6 çocuk kürtaj oluyor

3 GÜN SONUNDA KÜRTAJ OLDU

10 yaşındaki çocuğun gebe olduğu, 8 Ağustos'ta Sao Mateus'taki hastaneye götürülünce anlaşıldı. Vitoria'daki hastane, "Kürtajın ideolojik değil, teknik nedenlerle reddedildiğini" savunuyor. Çocuk üç gün sonunda, 1650 kilometre ötedeki Recife kentinde kürtaj oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Melania Amorim "Hamile kadınlarla çalışan her hastanenin, yasal kürtaj yapma zorunluluğu var. Espirito Santo'da yasal onay için beklediler ve geldiğinde, gebeliğin ilerlemiş olduğunu iddia ettiler" diyor.

AMCA TUTUKLANDI

Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Amcasıysa, 18 Ağustos'ta kaçtığı komşu eyalette tutuklandı.

GÜNDE EN AZ 6 ÇOCUK KÜRTAJ OLUYOR

Dr. Amorim çocuğun yaşadığı gibi vakaların çok sık görüldüğünü belirtiyor ve bunu profesyonel deneyimlerine dayanarak söylüyor. Brezilya'nın kamu sağlığı sistemi SUS'un kayıtlarına her gün 10-14 yaş arasındaki kız çocuklarına yapılan en az 6 kürtaj işlemi giriyor.

Cinsel şiddet istatistikleri de aynı derecede şoke edici. Sivil toplum kuruluşu Brezilya Kamu Güvenli Forumu'nun topladığı veriler, ülkede her bir saatte 13 yaşından küçük 4 kız çocuğunun tecavüze uğradığını gösteriyor.

BBC

Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

Lan İsmail:

Ne kadar mide bulandırıcı ne iğrenç tüyler ürpertici bir haber. Allah tüm çocukları korusun. Yazık çok yazık.

18
0
yanıtYanıtla
GÜMÜŞ:

DİN DÜŞMANLARI NERDESİNİZ, BURASI İRAN İRAK TÜRKİYE OLSAYDI, MÜSLÜMANLIKTAN GİRERDİNİZ DE SONUNU GETİRMEZDİNİZ. BURASI BREZİLYA VE MEDENİ DEDİĞİNİZ AVRUPANIN GÖZBEBEĞİ

13
3
yanıtYanıtla
Boş Yapma:

''Medeniyet dediğimiz AVRUPA''nın gözbebeği Brezilya'' :)))

yanıt6
yanıt3
SonCahilBükücü:

Avrupa göz bebeği derken ? :) (Yazık kafana . . . )

yanıt5
yanıt1
Mehmet:

Sen hayatinda hic okula gitmedinmi? Brezilya nerede avrupada nerede. Brezilya nin bambaska kulturu yasam sartlari var. Brezilya avrupadan cok turklere benziyor.

yanıt2
yanıt2
CIMBIZLAMAYIN:

YORUMDAN ANLATILMAK İSTENİLEN FARKLI ŞEY. MÜSLÜMAN OLMAYINCA SORUN OLMLUYOR MÜSLÜMAN OLUNCA TÜM DÜNYA KIYAMET KOPARTIRDI. MESELE BURDA KITA COĞRAFYA SORUNU DEĞİL! ANLAMAZ BEYİN ALMAZLAR

yanıt2
yanıt2
Izmir:

Allah bin belasini versin cocuklara uzanan her el kirilsin igrenc insanlarla ayni dunyada yasamak cok aci idam olsun boylelerine idam gelsin

15
0
yanıtYanıtla
BEHCET:

Beee Rezil yaaa

9
0
yanıtYanıtla
FANİ:

Dunyadaki en vahşi varlık insan.Ceksinler pis ellerini minicik cocukların bedeninden.Bıraksınlar cocuklar cocuk kalsin.

9
0
yanıtYanıtla
ADIMIZ:

medeniyetin olduğu ülkeler böyle habere konu olanlar ya konu olmayanlar? sonra dünyanın dengesi neden bozuldu? çocuk çocuktur çocukluğunu yaşamalı ve korunmalıdır. ne şekilde olursa olsun çocuğa bu şekilde meyl edenler en ağır ceza almalıdır en önemlisi çocuğa dokunmadan korumaktır.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title