Haberler
BBC

Amazon, drone'la ürün teslimatına bu yıl başlayacağını duyurdu

Güncelleme:

Amazon, yasal düzenlemeleri beklemek üzere bu yıl ilk kez müşterilerine drone'la kargo teslimatı yapacağını duyurdu.

Amazon, yasal düzenlemeleri beklemek üzere bu yıl ilk kez müşterilerine drone'la kargo teslimatı yapacağını duyurdu.

E-ticaret sitesi tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın öncelikle ABD'nin California şehrindeki Lockeford kasabasında hayata geçirileceği söylendi.

Amazon gerekli izinlerle alakalı Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Lockeford'daki yerel yetkililerle birlikte çalıştıklarını belirtti. Ancak uygulamanın ne zaman başlayacağı kesin olarak ifade edilmedi.

Alışveriş devi, Lockeford'dan sonra hizmeti daha geniş bir alana yaymayı planladığını söyledi.

Amazon'un blogunda yer alan bir yazıda drone teslimatının sıklıkla bilim kurgu gibi hissettirdiği belirtilirken, "Ama bu yıl Lockeford'da yaşayan kullanıcılarımız, ilk kez kargoları hava yoluyla alabilecekler" diye yazıldı.

"Prime Air (drone teslimatı hizmetinin adı) ile ilgili geri dönüşler diğer yerlerdeki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için oldukça önemli olacak."

Amazon, yaklaşık 4 bin drone'un paketleri Lockeford'daki müşterilerin arka bahçelerine bırakacak şekilde programlanacağını söyledi.

Drone'lar bir gözlemci tarafından kontrol edilmeyecek; bunun yerine diğer hava araçlarından, insanlardan, hayvanlardan ve karşılaşabilecekleri diğer engellerden kaçınmak üzere sensörler kullanacak.

Kullanıcılar, Amazon'un sitesinde Prime Air için uygun ürünleri listeyebilecek, daha sonra da tahmini varış süresini görebilecekler. Müşterilerin arka bahçelerine gelecek olan drone'lar, ürünü bahçeye bıraktıktan sonra oradan ayrılacak.

Şirket, hedefin paketleri bir saatten daha kısa sürede müşterilere güvenli bir şekilde ulaştırmak olduğunu söyledi.

Drone'larla teslimat yapma, Amazon'un uzun yıllardır gündeminde olan bir uygulama olsa da bazı sebeplerle bu zamana kadar ertelendi.

Amazon geçmişte, drone hizmeti vaatlerini "Prime" üyeliklerini artırmak için kullanmakla suçlanmıştı.

2013 yılında şirketin eski patronu ve kurucusu Jeff Bezos, beş yıl içinde gökyüzünü drone filolarıyla doldurma taahhüdünde bulundu. 2019 yılında ise Amazon, drone hizmetinin "aylar içinde" başlayacağını söyledi.

Aralık 2016'da şirket İngiltere'nin Cambridge kentinde başarılı bir deneme yaptı. Deneme sonucunda bir paket drone ile 13 dakikada teslim edildi.

Amazon, o tarihten beri, ABD'li süpermarket zinciri Walmart ve kargo firmaları FedEx ve UPS ile bazı ortak denemelerde de bulundu.

Başlangıçtan bu yana onlarca prototip oluşturduklarını belirten Amazon, farklı tasarım örneklerinin görsellerini de kullanıcılarıyla .

BBC

Amazon Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title