Haberler
BBC

2019 yılı ABD'de toplu katliam vakalarının en çok yaşandığı yıl oldu

Araştırmacıların topladığı veriler, 2019'un toplu katliamların en çok yaşandığı yıl olduğunu ortaya koydu.

ABD'de yayımlanan bir araştırmaya göre 2019 yılında 41 toplu katliam yaşandı, bu rakam ülke kayıtlarına geçen en yüksek toplu katliam sayısı oldu.

2019'daki toplu katliamlarda ölenlerin sayısı da 211.

Veriler, Associated Press (AP) haber ajansı, USA Today gazetesi ve ABD Kuzeydoğu Üniversitesi'nin araştırması sonucu toplandı.

Araştırma, aynı olayda saldırgan hariç en az 4 kişinin ölümünü 'katliam' olarak kayda geçirdi. Bu veri tabanına göre 2019'da, Mayıs'ta Virginia Beach'te 12 kişinin öldüğü, Ağustos'ta El Paso'da 22 kişinin öldüğü olaylar dahil 41 katliam yaşandı, toplamda 211 kişi öldü.

Araştırmacılar, 2019'daki katliamların 33'ünde ateşli silah kullanıldığını söyledi. Eyalet olarak bakıldığında 8 katliamın yaşandığı California, en yüksek ölüm oranın kaydedildiği bölge oldu.

Veriler, ABD'de 2006'dan bu yana yaşanan olaylardan toplandı. Ama 1970lere uzanan araştırmada da 2019'dan daha yüksek ölüm olayının yaşandığı bir yıl olmadığı belirtildi.

Toplu katliamın 2019'dan sonra en çok yaşandığı yıl 2006'ydı. O yıl yaşanan toplu katliam sayısı 38'di.

Toplam ölü sayısına bakıldığında da, 2017 yılı ABD'de toplu katliamlarda ölenlerin en çok olduğu yıl oldu. 2017'de Las Vegas'taki bir festivalde düzenlenen saldırıda 59 kişi silahla vurularak öldürülmüştü, aynı yıl toplu katliamlarda ölenlerin sayısı 224 oldu.

Araştırmacılar, ölüm vakalarının çocuğunun aile içi tartışmalar, uyuşturucu satışı veya çete şiddetinden kaynaklandığı belirtip birçok olayın da polise ihbar edilmediğine dikkat çekti.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Associated Press Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title