Haberler

Dünya Tekerlekli Sandalye Güzeli Belarus'tan

- Dünya tekerlekli sandalye güzeli Belarus'tanVARŞOVA - Polonya'da düzenlenen Dünya Tekerlekli Sandalye Güzeli Yarışması'nın birincisi Belaruslu Angelina Waleskaya oldu.

- Dünya tekerlekli sandalye güzeli Belarus'tan

VARŞOVA - Polonya'da düzenlenen Dünya Tekerlekli Sandalye Güzeli Yarışması'nın birincisi Belaruslu Angelina Waleskaya oldu.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Dünya Tekerlekli Sandalye Güzeli Yarışması'nın birincisi Belaruslu Angelina Waleskaya seçildi. Varşova Belediyesi ve Jedyna Taka Vakfı tarafından organize edilen yarışma önceki gece Arena Ursynow'da gerçekleşti. Çeşitli ülkelerden, farklı yaş ve meslek gruplarından tekerlekli sandalyeye mahkum 24 kadının katıldığı yarışma bu bakımdan dünyada bir ilk oldu.

Tekerlekli sandalyenin aşılamayacak bir engel olmadığı, tekerlekli sandalyeye mahkum kadınların da hayallerini gerçekleştirmeye hakları olduğu mesajına vurgu yapılan yarışmada, Polonyalı ünlü rock grubu Varius Manx'ın 2006 yılında konser dönüşü geçirdikleri trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan, 2014 yılındaysa ülkesini Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden solisti Monika Kuszynska da sahne aldı.

Dans gösterileri ve müzik grupları eşliğinde 3 saat süren renkli gecenin sonunda 16 kişilik jürinin oylarıyla Belaruslu Angelina Waleskaya Dünya Tekerlekli Sandalye Güzeli seçildi. Kendi ifadesiyle biçimsiz vücut şeklinin seksiliği ve güzelliğini göstermek için Victoria Secret modeli olmayı hayal eden Angelina Waleskaya gecenin sonunda birinci seçildiğini duyunca sevinç gözyaşlarına boğuldu. Güzel sanatlar üzerine yüksek lisans yapmış olan Waleskaya aynı zamanda serebral palsili (beyin felci) Belaruslu ilk model. Victoria Secret modeli olma hayalinin yanı sıra iki çocuk sahibi mutlu bir eş olmak ve sıcak bir ülkede deniz kıyısında yaşamak isteyen Waleskaya'ya gecede kraliçelik tacını Varşova Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz-Waltz giydirdi. Yarışmada Güney Afrikalı Lebohang Monyatsi ikinci, Polonyalı Adrianna Zawadzinska ise üçüncü seçildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Varşova Polonya Belarus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title