Haberler

Dünya Tarihinde Bizans ve Osmanlı Medeniyetleri Sempozyumu Başladı!

BASIN BÜLTENİDİR.

BASIN BÜLTENİDİR.

İstanbul Şehir Üniversitesi ve Dünya Tarih Birliği işbirliği ile düzenlenen ‘Dünya Tarihinde Bizans ve Osmanlı Medeniyetleri’ konulu sempozyum Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda başladı. Dört gün sürecek olan ve dünyaca ünlü çok sayıda tarihçinin katılacağı sempozyumda, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının dünya tarihindeki yeri ve önemi tartışılacak.

Köklü geçmişi ile 25 yıldır eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, tarihi bir sempozyuma evsahipliği yapıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi ve Dünya Tarih Birliği işbirliği ile düzenlenen ‘Dünya Tarihinde Bizans ve Osmanlı Medeniyetleri Sempozyumu’, yerli ve yabancı çok sayıda tarihçiyi İstanbul’da buluşturdu. Dört gün sürecek sempozyumun 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek oturumları İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Altunizade Yerleşkesi’nde yapılacak. Sempozyum 24 Ekim pazar günü gerçekleştirilecek İstanbul Gezisi ile sona erecek.

Dünya tarihinde iki imparatorluğun yerinin ve öneminin tartışıldığı sempozyumun açılısında konuşan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, dünya tarihini anlamak için yapılacak bir çalşmada Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin mutlaka yer alması gerektiğini vurguladı. Çetinsaya, “Bu iki imparatorluk 16 yüzyıl boyunca dünyanın büyük bir parçasına hakim olmuştur. Unutulmalarına rağmen ruhları hala tüm dünyada yankılanıyor. Bu iki dev imparatorluğun etkilerini kavramak gerçekten zordur. Ancak onların varlığını inkar etmek bugün bilinen anlamda medeniyeti inkar etmektir”diye konuştu.

Dünyanın önde gelen Bizans ve Osmanlı araştırmacılarının, iki büyük imparatorluğun dünya tarihindeki yeri ve önemini tartışmak için İstanbul’da biraraya geldiklerini vurgulayan Dünya Tarih Birliği Başkanı Alfred Andrea ise, “Ortak ilmi bilgi paylaşımına sahne olacak olan bu üç gün zarfında hepimiz, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının yakın dünyalarına egemen oluşlarına, sınırlarının çok ötesinde tarihin akışına nasıl tesir edip aynı şekilde, yakın ve uzaktaki diğer kültürlerden ne yönde etkilenmiş olduklarına dair daha etraflı ve derin bir anlayışa ulaştığımız ölçüde zenginleşeceğiz” dedi.

Dünya Tarihinde Bizans ve Osmanlı Medeniyetleri Sempozyumu’nun Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından ‘Medeniyetler ve Dünya Tarihi’ konulu panel düzenlendi. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Genç’in oturum başkanlığını yaptığı panelde, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Karpat, Harvard Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cemal Kafadar ile George Mason Üniversitesi Öğretim Görevlisi Peter N.Stearns konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title