Haberler

Dünya Süt Günü

Diyarbakır'da, "Dünya Süt Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'da, "Dünya Süt Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, ülkedeki süt tüketiminin Avrupa ülkelerine göre az olduğunu söyledi.

Atalar, süt tüketimini ve süt içme alışkanlığını artırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 2012 yılında ülke genelinde "Okul Sütü Akıl Küpü" projesini uygulamaya koyduklarını söyledi.

3 yıldan bu yana devam eden proje kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün süt dağıtıldığını belirten Atalar, şöyle konuştu:

"2015-2016 eğitim öğretim yılı okul sütü projesi kapsamında ilimizdeki okullarda toplam 183 bin 636 öğrenciye süt dağıtımı yapılmıştır. İlimizde süt içme alışkanlığını artırmak amacıyla her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü ve Süt

Haftası nedeniyle, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlüklerinin de katkısıyla İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce yaklaşık 100 okulda öğrencilere yönelik süt tüketiminin yararları konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır."

Etkinliğe, Atalar'ın yanı sıra, İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Faruk Erdaş, ilgili kurumların çalışanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Mustafa Ertan Atalar Diyarbakır Kayapınar Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title