Haberler

Dünya Şeker Devleri Konya'da Buluşacak

Dünya Şeker Sektörünün En Büyük Konfederasyonu Cibe, Şeker Sorunlarının Değerlendirileceği 2007 Yılındaki Uluslararası Kongresini Konya'da Gerçekleştirilecek.

Dünya şeker sektörünün en büyük temsilcisi Uluslararası Pancar Üreticileri Konfederasyonu (CİBE), şeker sorunlarının değerlendirileceği 2007 yılındaki uluslararası kongresini Konya'da gerçekleştirilecek.

Konya Şeker'den yapılan açıklamada, CİBE kongresinde dünya şeker sektöründe yaşanan gelişmelerin masaya yatırılacağı ve sektöre yön verecek ciddi reformlara imza atılacağı vurgulandı.

Dünya şeker sektörünü yakından ilgilendiren CİBE kongresinin Türkiye'de ve özellikle de Konya'da yapılacak olmasıyla ilgili açıklamada, 2007 yılının "Dünya Mevlana Yılı" olarak ilan edilmesine denk gelmesinin önemli bir gelişme, Türkiye ve Konya için büyük bir şans olduğu vurgulandı.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk da, dünya şeker devlerinin Konya'da buluşacak olmasının önemine ve sektör açısından da yararlı olduğuna dikkat çekti. Konuk, "Dünya şeker sektörüne Türkiye yön verecek. Dünya şeker devlerinin katılacağı kongrenin Konya'da yapılacak olması, sektöre ivme kazandıran Konya Şeker açısından da büyük kazançtır" dedi.

Konuk, kongrede sektör açısından önemli kararlar alması beklendiğini ifade ederek, özellikle sektörde yapılması gereken reformların ele alınacağını kaydetti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title