Haberler

    Dünya Sağlık Örgütü'nden Çok Sert Açıklamalar Geldi

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) koronavirüs konusunda sert bir şekilde eleştirmişti.

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) koronavirüs konusunda sert bir şekilde eleştirmişti. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın sert eleştirilerine yanıt verdi.

    DSÖ'yü Çin merkezli bir yaklaşıma sahip olmakla suçlayan ABD Başkanı Trump, DSÖ'nün dünyayı uyarmakta çok geç kaldığını ve kuruluşun Çin'i destekler nitelikteki açıklamalarını çok sert bir şekilde eleştirmişti. ABD Başkanı Trump, eleştirmekle kalmayıp ABD'nin DSÖ'ye verdiği bütçeyi de askıya alma tehdidinde bulunmuştu.

    DSÖ'den Trump'ın Eleştirilerine Yanıt

    DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, isim vermeyerek ABD Başkanı Trump'ın eleştirilerine " G20 üyeleri de birlikte hareket ederek savaşmalı. Dünyanın geri kalanı da birleşip savaşmalı. Bu virüsün tehlikeli olduğunu pek çok kez dile getirdik. Eğer düzgün davranış göstermezsek önümüzde pek çok ceset torbası bizi bekliyor. Bu virüsü politize etmeyin. Daha fazla ceset torbası görmek istiyorsanız siyasete alet etmeye devam edebilirsiniz" şeklinde yanıt verdi.

    "Lütfen COVID-19'un siyasallaştırılmasını karantinaya alın" ifadesini kullanan DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği ve ABD'nin bir araya gelerek kızamık için güçlerini birleştirdiğini hatırlattı. DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, liderlerin yeni tip koronavirüs'ü siyasallaştırmak yerine kendilerini kullanabilecekleri birçok farklı konu olduğunu dile getirdi. DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, son üç aydır ırkçı yorumlar ve ölüm tehditleri aldığını da belirtti.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Sağlık Örgütü Donald Trump Haberler

    Bakmadan Geçme

    TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title