Haberler

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi

Buca ilçesi Kırıklar Mahallesi'nde 60 hektar alana 6 bin 700 defne ve bin 200 zeytin ağacı fidan dikimi gerçekleştirildi.

Buca ilçesi Kırıklar Mahallesi'nde 60 hektar alana 6 bin 700 defne ve bin 200 zeytin ağacı fidan dikimi gerçekleştirildi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi çerçevesinde İzmir'deki törende, 60 hektar alana 6 bin 700 defne ve bin 200 zeytin ağacı fidan dikimi yapıldı.

Törende konuşan İzmir Valisi Erdoğan Toprak, ormanları gelecek nesillere bırakmanın şart olduğunu vurguladı.

Vali Toprak, vatandaşların Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, bu günün terörle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Toprak, şunları ifade etti:

"Birilerinin Nevruz Bayramı'nı kendi olan ve oluşan kadim değerinden, bakışından çıkararak terör örgütlerinin ya da terör bakışlarının aleti içerisine sokmasına da fırsat vermemiz mümkün değildir. Bu konuda da dikkatli olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Hiçbir şekilde hiçbir yanlış odağın terör bakışının bu gibi mutlak kabul gören günleri etkisi altına almasına ve nevruz gibi ulvi ve ana yurdumuzun o kadim geçmişindeki güzellikleri terörle barındırmasına, sokaklarda terör hareketi yapması ve oluşturmasına müsaade etmemiz mümkün değildir. Bunun da böyle bilinmesi gerekmektedir."

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise 60 hektar alana 6 bin 700 defne, bin 200 zeytin ağacı fidanı dikileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törene canlı yayınla katılmasıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık ve Necip Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, bazı kamu kurumlarının yetkilileri öğretmen öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Haliç İzmir Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title