Haberler

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Sındırgı ve Dursunbey'de yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluşacak.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Sındırgı ve Dursunbey'de yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluşacak.

Sındırgı Kaymakamlığı, Sındırgı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Armutlu Mahallesinde Emine Erdoğan Hatıra Ormanı'na 7 bin 200 fıstık çamı dikilecek.

Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü Şefi Gaye Yücetombullar, geçen yıl fidan ekilecek arazinin işlendiğini söyledi. Bölgenin fidan ekimi için uygun hale getirildiğini dile getiren Yücetombullar, "Bulunduğumuz saha 24.3 hektarlık alana sahip. Buraya 7 bin 200 fıstık çamı dikeceğiz" dedi.

Araziye ilk fidanlar Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikle dikildi.

- Dursunbey'de 2 bin fidan

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara fıstık çamı, sedir, defne, zakkum, mavi servi ve taflan olmak üzere 2 bin fidan dağıtılacak.

Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir, yaptığı açıklamada, orman ve su kaynaklarının korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Fidan dikim aylarına girildiğini ifade eden Özdemir, "Bir fidanı diktiğinizde 5 yıl sonra çiçekleniyor ve belki de kesilmezse yıllarca yerinde sağlam bir şekilde durabiliyor. Tüm insanların bu konuda bilinçli olup, duyarlı davranıp geleceğimiz için fidan yatırımı yapması gerekir. Bu anlamda tüm resmi kurum amirlerine ve halkımıza 2 bin fidanı dağıtacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Dursunbey Sındırgı Armutlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title