Haberler

Dünya Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası Başladı

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen "Dünya Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası", 21 ülkeden 700 sporcunun katılımıyla Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen "Dünya Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası", 21 ülkeden 700 sporcunun katılımıyla Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye'nin yanı sıra, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin ve İngiltere başta olmak üzere 21 ülkeden 700 lise öğrencisinin katıldığı ve bir hafta boyunca sürecek olan "Dünya Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası"nda yaptığı konuşmada, sporun sadece vücudun çalışması değil, aynı zamanda ruhun ve beynin çalışması olduğunu söyledi.

Vali Türker, Antalya Kemer'de böyle bir organizasyonu düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, bütün bu organizasyon ve aktivitelerin, dünya barışı ve adil oyuna katkı sağlayacağını umduğunu söyledi. Konuşmasının ardından şampiyonayı başlatan Vali Türker, organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, şampiyonaya katılmak için 21 ülkeden gelen öğrencilere başarılar diledi.

Açılışa Antalya Valisi Muammer Türker'in yanı sıra Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, ISF Delegesi Guy Fusenig, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, ISF Delegesi Guy Fusenig ve Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel de birer konuşma yaptığı açılış töreninde alanı dolduran öğrenciler şarkılara eşlik ederken, Kemer Anadolu İmam Hatip Lisesi mehter takımı, Kuzeyin Uşakları halk oyunu ekibi ve Antalya Halk Dansları Kulübü öğrenciler için gösteriler sundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Türker Avusturya Belçika Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title