Haberler

Dünya Mülteciler Günü'nde Anlamlı Konser

Dünya Mülteciler Günü, Iraklı, Suriyeli ve Türk gençlerinin birlikte seslendirdiği şarkılarla Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde kutlandı.

Dünya Mülteciler Günü, Iraklı, Suriyeli ve Türk gençlerinin birlikte seslendirdiği şarkılarla Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde kutlandı.

Dünya Mülteciler Günü vesileyle Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Iraklı, Suriyeli ve Türk gençlerinden oluşan "Bizim Koro" isimli topluluk konser verdi. Konser öncesi açılış konuşmasını yapan İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır, 2011 yılından beri Suriye'de devam eden iç savaşa dikkat çekerek, "Suriye'de maalesef kısa vadede bir çözümün bulunmayacağını görüyoruz. Dolayısıyla hep beraber Türkiye'de bulunan 3 milyon mülteci ile birlikte yaşamanın yollarını bulmamız gerekiyor. Bunun anlamı şu; entegrasyon denen kavramı çok iyi öğrenmeli ve en kısa zamanda uygulamaya geçirmeliyiz" dedi.

Entegrasyonun tartışmalı ve zor bir kavram olduğunu belirten Çorabatır, "Biz de bu kavramla hareket ettik ve Türkiye'de entegrasyon için küçük bir model geliştirebilir miyiz dedik ve Amerikan Büyükelçiliğinin cömertçe destekleriyle bu projeyi (Bizim Koro) dört ay önce başlattık. İnci Ay ve Semra Öğüt hocalarımızın inanılmaz çabalarıyla ve mülteci gençlerimizin ve Türk gençlerimizin inanılmaz gayretleriyle çok güzel bir koro oluştu. Buradaki mesajlarımız sadece Türk kamuoyuna değil, dünya kamuoyuna. Mültecilere ön yargılarla bakan insanlara mültecilerin de evrensel kültürün bir parçası olduğunu göstermek istedik. Bu yüzden de müzik tarzı olarak da evrensel müziği seçtik" diye konuştu.

I'm Mappy projesi

Gecede ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından yürütülen ve mültecilere günlük hayatta kolaylık sağlayacak I'm Mappy projesi de tanıtıldı. Üç ana hedefi olan projenin temel amacı mutlu ve sağlıklı gençliğe ulaşmayı hedeflemesi. Bu amaçla Türkiye, İtalya, Yunanistan, Slovakya ve Litvanya olmak üzere beş farklı ülkeden sivil toplum kuruluşları ve uzmanları bir araya getirildi. İlk olarak genç mültecilerin fiziksel ve psikolojik sağlıklarının iyileştirilmesi, ikinci olarak yeteneklerine ve eğitimlerine uygun verimli olabilecekleri işlerde çalışabilmeleri, üçüncü olarak ise topluma uyum sağlayarak dahil olmaları projenin amaçları arasında yer alıyor. Bu hedefler doğrultusunda öncelikle Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, enstitüler ve organizasyonlar arasında uygun olanları belirlenecek, daha sonra genç mültecilerin bu bilgilere ulaşabilmesi için bir veri tabanı oluşturulacak. Veri tabanına ise akıllı telefonlarla ve sitenin internet üzerinden sayfasında ulaşılabilecek. Projenin yaklaşıl iki yıl sürmesi bekleniyor.

Etkinliğe İGAM Başkanı Metin Çorabıtır, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, ABD Ankara Maslahatgüzarı Philip Kosnett ve çok sayıda davetli katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Çankaya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title