Haberler

Dünya Madenciler Günü

Zonguldak'ta Dünya Madenciler Günü dolayısıyla kömür işçilerine çikolata ikram edildi.

Zonguldak'ta Dünya Madenciler Günü dolayısıyla kömür işçilerine çikolata ikram edildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri, 1848'den itibaren üretim yapılan havzada 3 vardiyada girdikleri maden ocaklarında kömür kazan işçileri, Dünya Madenciler Günü'nde yalnız bırakmadı.

Yerin metrelerce altındaki mesailerini tamamlayarak kömür karası yüzleriyle ocaktan çıkan işçiler ile yeni mesaiye başlayacaklara çikolata ikram eden sendika yöneticileri, madencilerin gününü kutladı.

GMİS Üzülmez Şube Sekreteri Erkan Üstüntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu, yerin metrelerce altında çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de ve dünyada çalışan madencilerin gününü kutladıklarını ifade eden Üstüntaş, şöyle konuştu:

"Madencilik sektöründe bugüne kadar hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve meydana gelen kazalarda yaralanan işçilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Madencilik sıkıntılı ve ağır bir sektördür. Maden işçileri, kömürü ekonomiye kazandırmak için kolunu, bacağını veya canlarını kaybetmişlerdir. Zonguldak'ta bugüne kadar madenlerde yaşamını yitirmiş yaklaşık 5 bin işçi vardır. Baktığınızda başka bir sektörde böyle bir kayıp yoktur. Dünya Madenciler Günü'nde TTK'da çalışan maden işçilerimizi ziyaret edip çikolata ikramında bulunarak günlerini kutladık."

Madenciler de sendika yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Madenciler Günü Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title