Haberler

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası

Şampiyonada birinci olan kızlarda Türkiye, erkeklerde ise Almanya düzenlenen törenle kupalarını aldı.

Trabzon'da düzenlenen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 22'ncisi düzenlenen Dünya Hentbol Şampiyonası, Hayri Gür Spor Salonu'ndaki final maçlarıyla tamamlanmasının ardından bugün ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF adına emeği geçenlere minnettar olduklarını söyledi.

Sadece madalya kazananların ödül almadığını belirten Coolen, "Aynı zamanda hepiniz diğer ülkelerden katılanlarla tanışma fırsatı elde ettiniz. Türk misafirperverliğini tattınız ve ISF ruhunu yaşayarak tecrübelendiniz. Dileğimiz bunun kalıcı olmasıdır. Biz okul sporlarıyız ve bize her yer okul sporlarıdır. Bize her yer Türkiye ve bize her yer Trabzon" dedi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ise spor, sanat ve kültür kenti olan Trabzon'da hentbol şampiyonasının sonuna geldiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu şampiyonayla sporcularımızın birbiriyle tanışma fırsatı elde ettikleri için mutluyuz. Türkiye okul sporları federasyonu başkanı, yönetimi ve tüm gönüllüler yarışmaların sportmence tamamlanması için gayretle çalıştılar. Buradan mutlu olarak ayrılacaklarını düşünüyorum. Birlikte hatıra ormanı dostluğumuz anısına büyüyecek ve kökleri ile beraber dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirecek. Bizler sizleri unutmayacağız. Dileriz ki sizlerde bizleri unutmazsınız."

Konuşmaların ardından düzenlenen kupa töreninde kızlarda Slovenya'yı yenerek dünya şampiyonluğunu elde eden Türkiye temsilcisi ile erkeklerde Brezilya'yı mağlup ederek dünya şampiyonu olan Almanya temsilcisine kupaları verildi, sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ayrıca şampiyonada Türkiye'yi temsilen müsabakalara katılan erkeklerde Ankara Genç Osman Lisesi altıncı ve İstanbul Cengelköy Lisesi yedinci, kızlarda ise Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi beşinci oldu.

Toplamda 22 ülkenin katıldığı şampiyonada 162 müsabaka gerçekleştirildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Almanya Trabzon Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title