Haberler

Dünya Kanser Haftası

Bolu'da "Kanser Hastalığına Dikkat Çekmek için Dans Et" etkinliği düzenledi.

Anıt Park Kent Meydanı'nda, Dünya Kanser Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, mavi renkli tişörtler giyen öğrenciler dans etti. Vatandaşlar dans gösterisini ilgiyle izledi.

Bolu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Hamdi Dudak, burada yaptığı açıklamada, kanser konusunda farkındalığı arttırmak istediklerini vurguladı.

Kanserin, ölüm oranlarında ikinci sırada yer aldığını ifade eden Dudak, şunları söyledi:

"Dünyada ölümle sonuçlanan hastalıklarda, kalp ve damar hastalıkları birinci sırada. Önümüzdeki yıllarda, kanserin daha çok artması ve ölüm riski sıralamasında birinci sıraya yerleşmesi bekleniyor. Kanser maalesef tedavisi şu anda bulunmuş bir hastalık değil. Dolayısıyla korunma tedbirleri daha ön planda. 'Madem tedavisi tam olarak mümkün değil, o zaman erken tanı koyalım' diyoruz. Erken tanıyla tedavi daha olumlu hale getirilebiliyor. Şu anda, Kanser Erken Tanı, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmet veriyor."

Dudak, kanser hastalığından, zararlı alışkanlıklardan uzak durularak ve sağlıklı beslenmeyle korunmanın mümkün olduğunu kaydetti. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title