Haberler

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonasında Türkiye, Bulgaristan'a Yenildi

Güncelleme:

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, Bulgaristan'a 3-2 yenildi. Millilerimiz bu sonuçla gruptaki üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı.

İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye, Bulgaristan'a 3-2 yenildi.

MİLLİLER İLK SETİ 25-20 KAZANDI

Mücadelenin ilk setine iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Ay-yıldızlılarda Kübra'nın aldığı sayılarla ilk teknik molayı Türkiye 8-6 önde geçti. Milliler savunmada zaman zaman basit hatalarla sıkıntı yaşasa da başarılı hücum organizasyonlarıyla ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Setin son bölümünde Seda ve Neriman'ın smaçlardan kazandırdığı sayılara Kübra'nın bloklardan kazandırdığı sayılar eklenince milliler ilk seti 25-20 aldı.

BASİT HATALAR 2. SETİ KAYBETTİRDİ

İkinci setin ilk teknik molasına "Filenin Sultanları", Seda'nın etkili servisleri, Kübra'nın bloklardaki başarılı performansıyla 8-5 üstün girdi. Molanın ardından ay-yıldızlılar, hücumdaki başarılı performanslarını savunma organizasyonuna yansıtamayınca, ikinci teknik molaya Bulgaristan 16-15 önde girdi. İkinci setin son bölümünde Neriman'ın smaçlarıyla oyunda dengeyi kuran Türkiye, servis ve defanstaki basit hataları nedeniyle seti 25-23 kaybetti.

BULGARLAR ATAĞA KALKTI

Müsabakanın üçüncü setine Bulgar Milli Takım daha diri başladı. Bulgaristan Milli Takımı, bloklardaki iyi performansı sayesinde ilk teknik molayı 8-6 önde geçen taraf oldu. Bulgaristan'ın etkili hücumlarını bir ara karşılmakta güçlük çeken "Filenin Sultanları", Neriman'ın smaçlarıyla ikinci teknik molaya girilirken farkın açılmasına izin vermedi: 14-16 Setin son bölümüne girilirken ay-yıldızlılar, Bulgaristan'ın bloklarını geçmekte sıkıntı yaşadı. Sete tutunmak için Güldeniz'in çabası yeterli olmadı ve Vasileva'nın etkili smaçlarıyla Bulgaristan, üçüncü seti 25-18 kazandı.

MAÇI FİNAL SETİNE TAŞIDIK

Dördüncü sette Seda, Asuman ve Bahar'ın performanslarıyla toparlanan milliler, ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Molanın ardından oyundaki kontrolünü iyi hücumlarla sürdüren A Milli Takım, ikinci teknik molayı da 16-13 önde geçti. Büyük çekişmeye sahne olan setin son bölümüne Türkiye 21-20 önde girdi. "Filenin Sultanları" bir ara 23-22 geriye düşmesine rağmen seti kaptan Gözde'nin de etkili oyunuyla 27-25 kazandı ve maçı final setine taşıdı.

SON SETİ 15-12 KAYBETTİK

Setlerde durumun 2-2'ye gelmesiyle final setine taşınan karşılaşmanın bu bölümüne iki takım da karşılık sayılarla başladı. İyi savunma yapan Milli Takım, hücumda da Gözde ve Neriman'ın etkili smaçlarıyla teknik molaya 8-6 önde girdi. Ay-yıldızlılar, molanın ardından son bölümde Vasileva ve Nikolava'nın sayılarına engel olamadı ve 13-11 geriye düştü. Bulgaristan'ın etkili hücumlarına engel olamayan milliler, seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

Milli Takım, maçtan bir puanla ayrılırken, gruptaki puanını 4'e çıkardı. Milliler, gruptaki üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı.

Türkiye, gruptaki dördüncü maçında 27 Eylül Cumartesi lider Brezilya ile karşılaşacak.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title